Kırköy Derneği’nde ‘Batı Trakya Köyler Ansiklopedisi’ tanıtıldı

    Kırköy Derneği’nde ‘Batı Trakya Köyler Ansiklopedisi’ tanıtıldı

    Kırköy Kültür Eğitim ve Spor Derneği Ova Kadınlar Kolu rganizatörlüğünde 28 Şubat Çarşamba akşamı BAKEŞ tarafından yayınlanan, Rodop Rüzgarı dergisinin sahibi ve yazar İbrahim Baltalı tarafından kaleme alınan "Batı Trakya Köyler Ansiklopedisi"nin tanıtım etkinliği düzenlendi.

    Etkinliğe başta Kırköy Kültür Eğitim ve Spor Derneği Ova Kadınlar Kolu Başkanı Fatma Sali Emin olmak üzere, BAKEŞ Genel Müdürü Pervin Hayrullah, BTTÖB Asbaşkanı Hasan Boşnak, DEB Partisi MYK Üyesi ve İskeçe Türk Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Salihoğlu, DEB Partisi MYK Üyesi Ahmet Mustafa, BTAYTD Etüd Öğretmenleri Özlem Niyazioğlu ve Zafe Hasanoğlu’nun yaı sıra köy halkı katıldı.

    Etkinlik öncesi başkan Sali Emin kısa bir konuşma yaptı. Kitap tanıtımı etkinliğine katılanlara teşekkür eden başkan Sali Emin, ayrıca BAKEŞ Genel Müdürü Pervin Hayrullah’a da katkılarından dolayı teşekkür etti.

    Daha sonra BAKEŞ Genel Müdürü Pervin Hayrullah söz alarak, etkinliğe ev sahipliği yapan Kırköy Kültür Eğitim ve Spor Derneği Ova Kadınlar Kolu’na teşekkür etti. Batı Trakya Türk Azınlığı’nda okuma alışkanlığının azlığına dikkat çeken Hayrullah, kitap üretmeyen toplumların gelişemediğini vurguladı. ‘Batı Trakya Köyler Ansiklopedisi’nin ve bu çalışmanın alanında bir ilk olduğunu dile getiren Hayrullah, bu eserin köy köy gidilip ve insanlarla birebir temas kurulup hazırlandığını ve bunun hem BAKEŞ adına hem de Batı Trakya Türk Azınlığı adına önemli bir eser olduğunu ifade etti. Ayrıca Batı Trakya Türklerinin tarihi açısından çok önemli olduğunu kaydeden Hayrullah, bu ansiklopedi çalışmasının tamamlandığında Meriç’ten Karasu’ya kadar tüm köylerin kurulduğu günden itibaren bugüne kadar özetinin kayıt altına alınmış olacağını ifade etti. Son olarak Hayrullah sözlerini, “Kitap tüketen bir toplum olsak, kimliğimize sahip çıkan çok daha iyi toplum oluruz” diyerek tamamladı.

    Daha sonra ansiklopedinin tanıtımını, kitabın yazarı İbrahim Baltalı, İskeçe Muzaffer Salihoğlu Azınlık Lisesi Edebiyat Öğretmeni Süleyman Dikme Süleymanoğlu ve BTAYTD Yönetim Kurulu Üyesi Türkçe Öğretmeni Mümin Mümin yaptı.

    Etkinliğin sonunda İbrahim Baltalı, kitap severlerin almış oldukları kitapları imzalayarak katılımlarından dolayı teşekkür etti.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.