DMT Eyaleti Meclis toplantısında Menetler çayı köprüsü onaylandı

    DMT Eyaleti Meclis toplantısında Menetler çayı köprüsü onaylandı

    Doğu Makedonya Trakya (DMT) Eyaleti Başkan Yardımcısı Ahmet İbram 26 Şubat 2018 Pazartesi akşamı gerçekleştirilen Meclis toplantısına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

    Başkan Yardımcısı Ahmet İbram’ın yaptığı açıklaması şöyle:

    “26 Şubat 2018 Pazartesi akşamı gerçekleştirilen Doğu Makedonya Trakya (DMT) Eyaleti Meclis toplantısında, Rodop ili geneli için 7.5 milyon evroluk projeler onaylandı.

    Bu onayalanan 7,5 mıiyon evroluk projelerden biri ,bölge halkının uzun yıllardan beri çözüm beklediği başlıca sorunlarınan biri olan,5 milyon evro butçeli Kozlukebir Belediyesi sınırları içinde yer alan Menetler köyü yakınındaki Kocaçay'a köprü inşaatı yapımıdır. Bilindiği gibi 2016 yılında hükümetin ihale yasasındaki yaptığı değişiklik üzerine söz konusu köprünün ihalesi iptal edilmek zorunda kalınmıştı. Yeni yasaya göre 6 kolon üzerine inşa edilecek ve 153 metre uzunluğunda olması planlanan köprünün yapımı için DMT Eyaleti Meclis'inden yeniden onay çıktı. Böylece yeni ihalenin yapılması için işlemler başlatılmış bulunmaktadir.

    Geriye kalan diğer 2.5 milyon evroluk proje ise; Rodop ili genelindeki asfaltlama, yol bakımı ve onarımı, yol işaretleme v.s. gibi yapılacak çalışmalar içindir.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.