DEB: "Azınlığımızın örgütlenme özgürlüğü daha fazla kısıtlanamaz"

    DEB: "Azınlığımızın örgütlenme özgürlüğü daha fazla kısıtlanamaz"

    Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi İskeçe Türk Birliği'nin dava sürecine ilişkin, "Bu hukuk mücadelesinde en önemli mihenk taşlarından biri olan İskeçe Türk Birliği’nin 9 Şubat 2018 tarihinde Trakya İstinaf Mahkemesi’nde görüşülecek davasının yeni bir süreci başlatmasını temenni ediyorum" açıklamasında bulundu.

    DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş imzalı olarak DEB Partisi tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

    Batı Trakya Türk Azınlığı’nın örgütlenme özgürlüğünün kısıtlandığı 1980’lerde mahkemeler tarafından resmiyeti ellerinden alınan ve haklarında kapatma kararı verilen azınlık derneklerimizin sürdürdüğü mücadelede 30 yıldan fazla bir süreyi geride bıraktık.

    Bu hukuk mücadelesinde en önemli mihenk taşlarından biri olan İskeçe Türk Birliği’nin 9 Şubat 2018 tarihinde Trakya İstinaf Mahkemesi’nde görüşülecek davasının yeni bir süreci başlatmasını temenni ediyorum.

    Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin bundan 10 yıl önce İskeçe Türk Birliği hakkında verdiği kararın 10 yıldır uygulanmıyor olması ülkemiz Yunanistan için bir utanç vesilesidir. Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın en eski derneği olan İskeçe Türk Birliği’nin resmiyetinin bir an önce iade edilmesi hukukun ve insan haklarının bir zorunluluğudur. DEB Partisi Genel Başkanı olarak, azınlığımızın örgütlenme özgürlüğünün daha fazla kısıtlanamayacağını vurgulamak istiyorum.

    Yıllardır bu mücadeleyi ülke içinde ve uluslararası platformda sürdüren İskeçe Türk Birliği’ne desteğimizi bu vesileyle tekrarlamak isterim.

    30 yılı aşkın bir süredir temelde “inkar etmeye” dayanan bu devlet politikasının bir son bulması uluslararası hukukun bir gereğidir. DEB Partisi olarak İskeçe Türk Birliği başta olmak üzere isminde “Türk” veya “azınlık” kelimesi geçen derneklerimizin resmiyetinin iade edilmesini, bu dernekler hakkında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından verilen kararların uygulanmasını, hukuk ve demokrasi adına beklediğimizi hatırlatırız. Vatandaşı olduğumuz devletin azınlığı bir kez daha hayal kırıklığına uğratmamasını en kalbi duygularımla ifade etmek isterim.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.