Aşırı milliyetçilerin yangınları

    Aşırı milliyetçilerin yangınları

     

    Gümülcine, 31.08.2023

    YORUM

    Yunanistan’da son yıllarda aşırı milliyetçi akımlar yükselmeye devam ediyor. Bu akımların beslendiği ise ne yazık ki yine “Türk” korkusu!

    Yıllarca; evde, okulda, kilisede ve askerde “Türk” korkusuyla yetişen nesillerden hep aynı paranoyaları duymak ise hiç de sürpriz olmamaktadır.

    Aşırı milliyetçi ve faşist kesim her fırsatta, her şeyi değerlendirmeyi ve kendilerine göre yorumlamayı ise hiç ama hiç ihmal etmemektedir. Bu fırsatlardan biri de Yunanistan’da binlerce dönüm ormanın yanması idi. Yangınlar henüz daha söndürülmeden paranoyaklar ve belli ki tüfeyli hayat süren bazıları yine akıllara durgunluk veren değerlendirmelerde bulundular.

    Aşırı milliyetçilerin değerlendirmesine göre Türklerin karada tek giremeyecekleri yer Evros/Meriç bölgesindeki “Dadia” ormanlık alanı imiş! Burası da ne yazık ki iki haftadır devam eden yangınlar sonucunda neredeyse tamamen yanmış ve tabii ki çok çok yazık olmuştur. Dadia ormanı gerçekten de Avrupa’nın yabani hayvan hayatı için en önemli yerlerinden bir tanesi idi. Burada yaz boyunca yırtıcı göçmen kuşlar barınmakta ve çoğalmaktaydılar.

    Bu aşırı milliyetçiler, yangının verdiği zararın nasıl telafi edileceğini düşünmek yerine, insanların bastırılmış duygularını bu çeşit hedef gösterici algı operasyonları ile açığa çıkarma peşindeler.

    Siyasi kariyerlerini “Türk” korkusu üzerine kuranlar, Türkiye’nin yangınları söndürmek üzere uçak gönderme talebini ise görmezlikten gelmektedirler.

    Yunanistan ve Türkiye bakanlarının görüştüğü bir esnada, basında yer alan haberlere göre, Selanik’te Kasım ayında yapılacak üst düzey görüşmeleri ve de Sn. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da buradaki toplantılara katılacak olması belli ki bu çevreleri çıldırtmaktadır.

    Peki Sn. Erdoğan Selanik’e kadar gelmişken, Batı Trakya’ya uğramadan ülkesine döner mi? Bizim tanıdığımız Erdoğan, dönmez. Bekleyip göreceğiz.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.