Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram'dan Basın Açıklaması

    Previous Next

    Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram'dan Basın Açıklaması

    Gümülcine, 26.08.2023

    Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram, yangınlar ve yapılan çalışmalar hakkında basın açıklaması yaptı.

    Ahmet İbram açıklamasında şunlara değindi:

    Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi ülkemizde ve bölgemizde de maalesef orman yangınlarında büyük artış yaşandı. Orman yangınları şu an tüm dünyanın mücadele ettiği uluslararası bir tehdit haline geldi. Öncelikle yangınlardan etkilenen bölgelerdeki halkımıza geçmiş olsun temennilerimi iletirim.

    21 Ağustos Pazartesi öğle saatlerinde Rodop ilinde cok kısa aralıklarla Kayrak ve Çepelli köyleri yakınlarında yangın meydana geldi. Yangınlar şiddetli rüzgarın etkisi ile ve yaka bölgemizde köylerimizim bulunduğu konum itibariyle çok hızlı bir şekilde yayıldı. Karadan, havadan ve özellikle bölge halkının büyük gayretiyle yangına müdahale edilip, can kaybı yaşanmadan köylerimiz kurtuldu.

    Bir de Meriç (Evros) bölgesinden gelen yangın Rodop ili sınırlarına kadar ulaşıp bir çok yerleşim bölgesini tehdit etti. Buradaki tehdit de tüm birimlerin ve özellikle gönüllülerin desteği ile kontrol altına alındı. Şiddetli rüzgarlar nedeniyle yangınla mücadelenin zorlu koşullar altında yapıldığını belirtmek isterim, bugün dünden daha iyi durumdayız. Ancak rüzgar, sıcaklık ve nem değişken olabilir. Dikkatli olmak zorundayız.

    Bizler de Eyalet yönetimi olarak ilk dakikadan itibaren, yaklaşık 5 günden beri gece gündüz bölgemizdeki tüm kurumlarımız ile eşgüdüm halinde yoğun bir mücadele verdik ve vermeye de devam ediyoruz.

    Yangın bazı bölgelerde devam ediyor ve bunların büyük bir kısmı kontrol altında.

    Hayati tehlikesi olan vatandaşımız yok. Yangının ilerlemesi durdurulmuş vaziyette.

    İtfaiye güçleri başta olmak üzere, alevlere göğüs geren tüm kurumlarımızın çalışanlarına ve özellikle gönüllü vatandaşlarımıza çok teşekkür ederim.

    Yangın sonucu, tahliye edilen köylerde çok sayıda ev, ahır, tarım aleti ve küçükbaş ve büyükbaş hayvan zarar gördü. Tam hasar raporu yapılan incelemelerin ardından ortaya çıkacak. Yangın sonrası durumu yakından takip ediyoruz ve hasar tespit ekiplerinin sahada çalışmalarına başladığını da bildirmek isterim.

    Yangının hemen ardından devletin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve yerel halk da müdahale çalışmalarına destek vermeye başladı. Yaraların en kısa sürede sarılabilmesi için yardım kampanyaları düzenleniyor, yaraların sarılması için vatandaşlarımızın yanında olacağız.

    Savcılıklar yangınların sebeplerini çok yönlü olarak inceliyor.

    Ben son olarak yangından etkilenen vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, İtfaiye Teşkilatı başta olmak üzere yangın süresince görev alan tüm kamu kurum personeline, komşu il ve ilçelerden gelen yardım ekiplerine, muhtarlarımıza, basın mensuplarına, araç, gereç, iş makinesi ve benzeri destek sağlayan özel sektörümüze ve özellikle gönüllü olarak canla başla mücadele veren gençlerimize bir kez daha teşekkür ederim.

    Allah bir daha böyle yangınlar yaşatmasın.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.