GEÇMİŞ OLSUN BATI TRAKYA

    GEÇMİŞ OLSUN BATI TRAKYA

    23.08.2023

    22 Ağustos Salı akşamı Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu olağanüstü toplanarak bölgemizde meydana gelen orman yangılarını değerlendirmiştir. Gerek günlerdir Meriç bölgesinde süren yangın, gerekse Pazartesi günü öğle saatlerinde Yassıköy Belediyesine bağlı yaka köylerinden Çepelli, Büyük Müsellim, Susurköy, Kozlardere ve Narlıköy’ü kapsayan bölgede meydana gelen yangınlar hepimizi derinden üzmüştür. Öncelikle bu doğal afetten etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

    Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu olarak maddi ve manevi tüm yaraların sarılması için elbirliği ve dayanışma içinde insanlarımızın yanında olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

    Bu felaketin büyümemesi ve yangınların söndürülmesi için büyük gayret sarf eden yetkili mercilere ve gönüllü çalışan insanlarımıza gönülden teşekkür ediyoruz. Ayrıca mağduriyet bölgelerine kişisel çabalarıyla veya dernek bünyesinde organize olup yardım ulaştıran herkese de teşekkürü bir borç biliriz.

    Soydaşlarımızdan gelen yağmur duası talebi toplantımızda değerlendirilip Cuma günü Batı Trakya sathında Cuma namazında yağmur duası yapılması kararı alınmıştır. Öncesinde yağmur duası yapmak isteyen soydaşlarımız, bunu ivedilikle yapmaları uygun görülmüştür.

    Ayrıca anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nden ve yurtdışındaki soydaş derneklerden yardım etmek isteyenlere çok teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki günlerde yapılacak zarar - ziyan tespitinden sonra yardım talebinde bulunanların, tüm gücümüzle yanlarında olacağımızı tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz.

    Son olarak anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin temsilcileri gelişmeleri yakından takip etmişler, yanımızda olmuşlardır. Kendilerine destekleri için müteşekkiriz.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.