AYŞE ADEM’İN ŞİİR KİTABI TANITILDI

    Previous Next

    AYŞE ADEM’İN ŞİİR KİTABI TANITILDI

    Gümülcine, 3.06.2023

    Dr. Ayşe Adem’in "Kuşa Benzeme Oyunu" adlı şiir kitabı 3.06.2023 akşamı Gümülcine’de yer alan BİHLİMDER Kültür Merkezinde tanıtıldı.

    Tanıtıma; Dr. Ayşe Adem ve ailesi, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Celal Bayar Azınlık Lisesi Müdürü Tunalp Mehmet ve öğretmenler, Türkiye’den Şair Atakan Yavuz ve Şair Ali Ayçil’in yanısıra diğer kişiler katıldı.

    Kitabın tanıtımında konuşan ve Gümülcine’ye geldikten sonra kendisini hala İstanbul’da hissettiğini; buradaki insanları akrabası gibi gördüğünü ve dolayısıyla kendisini, kendi ve ülkesi adına mutlu ve güvende hissettiğini belirten Şair Atakan Yavuz, “Edebiyat bir araçtır. İnsanı insana götüren yoldur. O yüzden iyi ki edebiyata başlamışım diyorum. Güzel bir ortam. Güler yüzlerle hep edebiyat sayesinde karşılaşıyorum. Şiirle bir irtibatımız olmasaydı, Ayşe hanımla da tanışıklığımız olmayacaktı.

    DÜNYAYA BİR DİLİN İÇİNE DOĞUYORUZ VE O DİL BİZİM VATANIMIZ OLUYOR

    Çeşitli tecrübelerden sonra dil ile ilgili de insan değişmeye ve dönüşmeye başlıyor. Dünyaya bir dilin içine doğuyoruz ve o dil bizim vatanımız oluyor. Onun için ben de vatanımdan ayrılmış gibi hissetmemiş olmam, aslında dilin zeminine bastığımdandır. Biz, dilin önemini, kıymetini ve asıl varlık sebebimiz olduğunu aklımızdan çıkarabiliyoruz. Böyle durumlarda yeniden bunun kıymetini anlıyoruz.” Görüşlerine yer verdi.

     

    BİR MEMLEKET İÇİN ANNELERİN ÖĞRETTİĞİ TÜRKÇE İLE ŞAİRLERİN YARATTIĞI TÜRKÇE ÇOK BÜYÜK ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR

    Buraya çok özel bir nedenle geldiklerini ve buradaki bir şairin İstanbul’un çok önemli bir yayınevinde kitabının yayımlandığını ve genç kuşak şairler arasına dahil olduğunu belirten Şair Ali Ayçil, “Kendisini tebrik ediyoruz. Bir dilin yaşayabilmesi imkanı annelere bağlıdır. Çocuklar dili annelerinden öğrenir. Özellikle böyle azınlık bölgelerinde temiz Türkçe’mizin öğretilmesi annelerimiz sayesinde olmaktadır. Onun için biz Ayşe Adem’in şiirlerini annelerin ortak sesi olarak kabul ediyoruz. Bundan dolayı güzel Türkçe’mizi burada yaşattığınız için hepinize çok teşekkür ediyoruz. Şairler sizlere olan borçlarını ödeyemezler. Buradan ileride çok kıymetli yazarlar ve değerli insanlar çıkacaksa, bu sizin kıymetli emeğiniz ve diliniz sayesinde olacaktır. Bir memleket için annelerin öğrettiği Türkçe ile şairlerin yarattığı Türkçe çok büyük önem arz etmektedir. Öyleyse, madem ki şairlerimiz ve annelerimiz var, öyleyse korkacak bir şey yok demektir.” İfadelerine yer verdi.

    Tanıtımdan sonra Türkiye’den gelen şairlere çiçek takdim edildi.

    Etkinliğin sonunda da Ayşe Adem kitabını imzaladı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.