İskeçe Türk Birliği Kadın Buluşmaları’nın bu haftaki konuğu İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa oldu

    Previous Next

    İskeçe Türk Birliği Kadın Buluşmaları’nın bu haftaki konuğu İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa oldu

    Gümülcine, 18.05.2023

    “İskeçe Türk Birliği Kadın Buluşmaları”nin yedincisi 17 Mayıs 2023 Çarşamba günü İskeçe Türk Birliği lokalinde gerçekleştirildi. Etkinikte, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, “İslam, Kadın ve Aile” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

    İTB El Sanatları Kursları ve İTB Kadınlar Kolu tarafından düzenlenen ‘Kadın Buluşmaları' bu hafta İTB Merkez Biçki Dikiş Nakış ve El Sanatları Kursu’nun da bulunduğu İTB binasında yapıldı.

    Etkinliğe , İskece Müftüsü Mustafa Trampa, İskece Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Batı Trakya Türk Kadın Platformu Sözcüsü ve İTB Kadınlar Kolu Başkanı Zeynur Bargan,, İTB yönetim kurulu üyeleri, Kadınlar Kolu üyeleri, azınlık kurum başkanlarının eşleri, İTB Dikiş nakış kursiyerleri ve İskeçeli kadınlar katıldı.

    Etkinliğin sunuculuğunu ve açılış konuşmasını İTB Asbaşkanı Sevil Şetifoğlu yaptı. Asbaşkan Sevil Şerifoğlu yaptığı konuşmada 'Kadın Buluşmaları' etkinlikler serisi hakkında bilgi vererek, etkinliğjn amacını ve yaptıkları faaliyetleri anlattı. Kurs eğitmeni Sevgi Sezai de etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Ardından Batı Trakya Türk Kadın Platformu Sözcüsü ve İTB Kadınlar Kolu Başkanı Zeynur Bargan söz alarak İskeçeli kadınlarla birlikte ortak bir etkinlikte buluşmanın memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Bargan, İskeçe Türk Birliği kursları ile birlikte düzenledikleri bu etkinlierin kadınlar için çok faydalı olacağına inandığını kaydetti.

    Daha sonra İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu da yaptığı selamlama konuşmasında, müftü Mustafa Trampa’ya etkinliğe katılımından dolayı teşekkür etti. Ahmetoğlu, kadınlara yönelik etkinliklerin son dönemde arttığına dikkat çekerek, “İskeçe’nin 15 farklı yerinde yapılacak bu etkinlikler nedeniyle emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Göçün artmasıyla ailelerin ve çocukların sorumluluğunu üstlenen kadınların yükü artık daha ağır. Bu açıdan baktığımızda

    kadınlarımızın toplumun temel taşı haline geldiğini görüyoruz. Dolayısıyla bu tür etkinlik ve çalışmaların devam etmesinin önemi ortay açıkıyor. İskeçe Türk Birliği’nin eski bir yöneticisi olan sayın müftümüze bir kez daha teşekkür ediyoruz.” dedi.

    Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa "İslam, Kadın ve Aile " konulu konuşmasında İslam’da ailenin değeri ve önemine vurgu yaparak, kadının toplum açısından önemini örneklerle anlatan bir konuşma yaptı.

    Etkinlik sonunda İskeçe Türk Birliği Dikiş – Nakış ve El Sanatları Kursunda hazırlanan el işi bir tepki eğitmen Sevgi Sezai tarafından Müftü Mustafa Trampa'ya hediye edildi. Ayrıca kursta hazırlanan takılar azınlık kurum başkanlarının eşlerine takdim edildi. Ardından kursiyerlerin hazırladığı geleneksel yiyecekler konuklara ikram edildi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.