Hasan Aydınlık: “Gönlümüz bir, soframız bir”

    Previous Next

    Hasan Aydınlık: “Gönlümüz bir, soframız bir”

    Gümülcine, 14.04.2023

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlediği iftar 14.04.2023 akşamı Domruköy’deki kapalı spor salonunda gerçekleşti. Geceye Kocaeli Büyükşehir Belediyesi G. Sekreter Y. Hasan Aydınlık’ın “Gönlümüz bir, soframız bir” sözleri damgasını vurdu.

    İftara Kocaeli Büyükşehir Belediyesi G. Sekreter Y. Hasan Aydınlık, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Gümülcine S. Müftü Y. Fehim Ahmet, milletvekili adayları Mustafa Katrancı ve Sibel Mustafaoğlu, DEB Partisi Başkan Yardımcısı Metin Hacıosman, Eyalet Meclisi üyesi Cihan İmamoğlu, Trakya Tütüncüler Kooperatifi Başkanı Sinan Ahmet, Kozlukebir Belediyesi başkan adayları Erdem Hüseyin ve Tarkan Murtaza’nın yanı sıra çok sayıda soydaş katıldı.

    Ezanın okunmasıyla hep birlikte yapılan iftardan sonra protokol konuşmalarında tüm katılımcıları selamladığını belirten Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, “İftar sofrasına kendilerini davet ettiği için bölge halkı adına başta Büyükşehir Belediye Başkanına v.d. yetkililere gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Ramazan artık sona eriyor. Kadir Gecenizi ve Bayramınızı şimdiden kutluyorum. Bu güzelliğe güzellik kattığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” İfadelerine yer verdi.

    Gümülcine S. Müftüsünün TBMM Başkanının ziyareti dolayısıyla kendilerine eşlik ettiği ve selamlarını ilettiğini belirten Gümülcine S. Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, “Bu geceki iftar sofrasının anlamı çok büyük. Özellikle bizim gibi Balkan coğrafyasında azınlık olarak yaşayan insanların manevi hayatlarına katkıları büyüktür. Siz, buraya katılarak belki bir maddi sofra kurdunuz ama, biz inanıyoruz ki bu bir gönül sofrasıdır. Bizi biz yapan değerlerin yaşatıldığı bir sofradır. Anadolu’nun irfanını Balkan coğrafyasına taşıyan alperenlerin “çağdaş alperenler” olarak siz buraya geldiniz ve Anavatanımızın güzelliklerini ve değerli özelliklerini bizlerle paylaştınız. Allah hepinizden razı olsun.

    Bu vesileyle Anavatanımızdaki depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Rabbim Anavatanımızı ve tüm insanlığı böyle musibetlerden korusun. Kadir geceniz ve Bayramınız mübarek olsun. Kocaeli Büyükşehir Belediyesine şükranlarımızı sunuyoruz.” Görüşlerine yer verdi.

    Bu sofrayı birlikte paylaşmayı ve yaşadığımız mutluluğu anlatacak kelimeler bulamadığını ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın selamlarını getirdiğini belirten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi G. Sekreter Y. Hasan Aydınlık, “Sizler aslında bizlerin en önde gidenlerisiniz. Hep birlikte Anadolu’yu Anavatan yapmışız, Anayurt yapmışız. Daha da ileri gitmiş ve buraları yurt edinmişsiniz. Sizler bizlerin kardeşisiniz, ağabeyisiniz. Gönlümüz bir, soframız bir.” İfadelerine yer verdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.