Milletvekili Baran Şahin postanesini sordu

    Milletvekili Baran Şahin postanesini sordu

     

    Gümülcine, 1.04.2023

    SORU ÖNERGESİ

    Atina 31/03/2023

    Dijital Yönetim Bakanına

    Sn.Kiriakos Pierakakis’e

    KONU: Ksanthi (İskeçe) Vilayetinin, Miki(Mustafçova) Belediyesine ait, Ehinos (Şahin) köyünde bulunan postahanenin kapatılması bölgede yaşayan toplumda yoğun endişe yaratmaktadır.

    ELTA (Devlet Postahane Kurumunun) Miki (Mustafçova) Belediyesine ait Ehinos(Şahin) köyünde bulunan biriminin kesin olarak kapatılması düşüncesi, yerel ve de çevrede yaşayan halkımızı hayli endişelendirmiştir. Şu anda Ehinos (Şahin)'de bulunan postahane yaklaşık olarak 8.000 vatandaşa ve de iş sahibine hizmet vermektedir. Ayrıca sadece Ehinos (Şahin) halkına değil tüm balkan kolunada finansal hizmetler ve de kurye hizmetleri vermektedir. Ayrıca her türlü posta işlemlerinin yanı sıra, emekli maaşları ödemeleri, vergi ödemeleri, elektrik ve su faturalarının ödemeleri ve daha birçok işlemler, bu postahane aracılığıyla yapılmaktadır. Postahanenin daimi kapatılması durumunda, burada işlerini görenler, ne yazık ki daha uzak olan postahanelere gitmek zorunda kalacaklardır. Balkan kolunun morfolojisinden kaynaklanan bir durum da, yerleşim alanlarının mesafelerinin kilometre olarak birbirinden çok uzak olduğudur. Bu faktörü de göz önünde bulundurursak durumun ciddiyeti artmaktadır.

    Genellikle devlet kararları alma yetkisine sahip merkezler büyük şehirlerde bulunmaktadır ve tabii bu kararları alan kişiler, günlük ihtiyaçlarının karşılanması için birçok alternatiflere sahiptirler. Bu nedenle yerel bir postahanenin kapatılmasının ne denli hayati anlam taşıdığını anlamaları çok zordur. Ayrıca yaşadığımız bölgedeki birçok hizmetlere ulaşım hem daha zor hem de daha pahalıdır.

    Son olarak belirtmek isterim ki, ELTA (Devlet Poastahane Kurumunun) merkezi yönetimi tarafından alınan kararlar, kurumun memur sayısının azalmasına ve de sözleşmeli işçilerin çoğalmasına sebep olmuştur. Zaman zaman oluşan işçi yetersizliği sırasıyla memurların daha yoğun çalışmalarına sebep olurken, sunulan hizmetin aksatılmasına ve de ne yazık ki, yerel postahanelerde işlemsel sıkıntılara yol açmıştır.

    Ksanthi (İskeçe) Vilayeti vatandaşları ikinci sınıf vatandaş muamelesini hak etmiyorlar. Bölgemizin kakınması veya gerilemesinde sorumlu sadece hükümettir ve bu nedenle,

    yetkili bakana soruyorum,

    Ksanthi (İskeçe) Vilayetinin, Miki (Mustafçova) Belediyesine ait,Ehinos(Şahin) de bulunan postahanenin kapatılmaması konusunda ne gibi kararlar almayı düşünüyorsunuz?

    Sorgulayan Milletvekili

    Dr. Burhan Baran

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.