Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, İskeçe Türk Birliğini ziyaret etti

    Previous Next

    Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, İskeçe Türk Birliğini ziyaret etti

    Gümülcine, 1.04.2023

    Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Sayın Aykut ÜNAL, İskeçe Türk Birliğini ziyaret etti.

    Başkonsolos ÜNAL, İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu, yöneticiler, Kadınlar Kolu ve Gençlik Kolu yönetimi, kurs öğretmenleri, müzik kursu öğrencileri, eski dernek başkanları ve geleneksel kıyafetli çocuklar tarafından çiçeklerle karşılandı.

    Süleyman Kara ve Merve Kara yönetimindeki İskeçe Türk Birliği Marşını seslendirdi.

    Ziyarette, Başkan Ozan Ahmetoğlu, İskeçe Türk Birliğinin kuruluşu, tarihi, faaliyetleri ve 40 yıllık hak arama mücadelesi hakkında bilgi verdi. Ahmetoğlu, İskeçe Türk Birliğinin Batı Trakya Türk Azınlığı’nın ilk sivil toplum kuruluşu olarak toplumun kültürünü, kimliğini ve değerlerini yaşatma, geliştirme ve gelecek nesillere aktarma misyonunun yanı sıra 40 yıldan bu yana hak arama mücadelesini de büyük bir azimle sürdürdüğünü ifade etti.

    Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal da gösterilen yakın ilgi ve misafirperverliğe teşekkür ederek başladığı konuşmasında, İskeçe Türk Birliğinde birlik ve mücadele ruhu ile zengin bir geçmişin yansıdığını, bunun da önemli ve son derece değerli olduğunu söyledi. Ünal, İskeçe Türk Birliğinin mücadelesini de yakından takip ettiklerini kaydetti.

    Ziyaretin sonunda Başkonsolos Ünal, İTB Başkanı Ahmetoğlu’na bir tablo hediye ederken, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu da Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal’a İTB kurslarında üretilen İskeçe Türk Birliği nakışlı bir tepsi hediye etti.

    Ziyarette; İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, müftü yardımıcısı Ahmet Hraloğlu, BTAYTD Başkanı Hüseyin Baltacı ve çok sayıda soydaş hazır bulundu.

    İskeçe Türk Birliği olarak Başkonsolos Sayın ÜNAL’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür eder, görevlerinde başarılar dileriz.

    İTB

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.