"İdadiye" Azınlık İlkokulu "Robotik Kodlama" yarışmasından ödüllerle döndü

    Previous Next

    "İdadiye" Azınlık İlkokulu "Robotik Kodlama" yarışmasından ödüllerle döndü

    Gümülcine, 29.03.2023

    Gümülcine 1. Azınlık İlkokulu - İdadiye, 26 Mart 2023 tarihinde WRO HELLAS organizatörlüğünde, Atina Amerikan Kolejinde gerçekleştirilen robotik kodlama finallerine 2 takımla katılmış, bu iki takım da ödül alarak büyük bir başarıya imza atmıştır.

    Okul-Aile Birliğinden yapılan açıklamada; 26 Mart Pazar günü Atina, Amerikan Kolejinde düzenlenen finallerde, 300 takım ve 1.500'ün üzerinde çocuk ve antrenörün yer aldığı Robotik Kodlama yarışması finallerine okulumuz 2 takımla katılmıştır. "Hayal ettiğim şehir" ana temalı yarışmada takımlarımız "Şehrimizi basit makinalarla geliştiriyorum" temalı kategoride yer almışlardır. Bu segmentte Yunanistan çapından 48 takım ve proje yarışmıştır.
    Okulumuzdan 3. sınıfları temsil eden ve 4 çocuktan oluşan takım; "Özel Gereksinimli Bireylerin Hayatını Kolaylaştırmak" konulu projeleriyle en iyi mekanik proje çalışması birincilik özel ödülünü kazanmıştır.
    4. sınıfları temsil eden ve 6 kişiden oluşan takım da; "Hayalimdeki Akıllı Park ve Kitap Çarkı" temalı projeleri ile en iyi maket proje çalışması birincilik özel ödülünü elde etmiştir.
     
    Şehrimizi, Okulumuzu en iyi bir şekilde temsil eden öğrencilerimizi, eğitimci ve antrenörümüzü, bizlere daima destek veren okul idaresi ve değerli velilerimize gönülden teşekkür ediyoruz.
    Ayriyetten; Gümülcine Belediyesi başkanı ve Doğu Makedonya-Trakya Eyalet başkanı ile başkan yardımcısına desteklerinden dolayı takdir ve teşekkürlerimizi iletiriz.
    Anlayarak, öğrenerek, yaşayarak tasarlanan çocuk ruhlu projelerle gönülleri fethetmiş olması gurur ve onur kaynağımızdır.
     
    Nice güzel başarılara ulaşmak dileğiyle.
     
    İdadiye Okul Aile Birliği Yönetimi
    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.