Öğr. Hüseyin Mümin Mahmutoğlu'nu kaybettik

    Öğr. Hüseyin Mümin Mahmutoğlu'nu kaybettik

    VEFAT VE BAŞSAĞLIĞI

    HÜSEYİN MÜMİN MAHMUTOĞLU

    (1938-2023)

    1938 yılında Gümülcine iline bağlı yaka köylerinden Çepelli’de dünyaya geldi. İlköğrenimini köyünde gördü. 1953/54 yılında T.C. Devlet parasız yatılı sınavlarında başarılı olarak Kütahya Lisesine gitti. 1959/60 öğretim yılı sonunda mezun oldu. Üniversite sınavlarında başarılı olarak İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesine girdi. Ancak 2. Sınıf sonunda maddi imkânsızlıklar yüzünden Fakülteyi bırakmak zorunda kaldı.

    Edirne İlköğretmen Okulu dışarıdan bitirme sınavlarına katıldı. 1962 yılı sonunda Öğretmenlik diploması aldı. 1962/63 öğretim yılında Kalfa Türk İlkokulu’na atandı. 1963/64 öğretim yılı ortasında bilinmeyen nedenlerden ötürü yetkililerce çalışması durduruldu. 1964/65 öğretim yılında kendi köyü olan Çepelli’ye atandı. 1975 öğretim yılı sonuna kadar Türk Kültürüne hizmet etti.

    1974 Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında Yunanlı meslektaşı ile yaşadığı tartışmalar neticesinde disipline sevk edildi ve bir dizi dava sonrası Atina Yüksek Mahkemesi’nin kararı ile görevinden azledildi.

    1982 yılından 2006 yılına kadar Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Sekreterlik görevini yürüttü.

    Kitap okuma tutkusu olan Hüseyin Mümin Mahmutoğlu makale, öykü, şiir yazdı, bunları dergi ve gazetelerde yayınlandı. Evli ve iki çocuk babasıydı.

    Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği camiası adına öğretmenimiz ve eski sekreterimiz Hüseyin Mümin Mahmutoğlu'na Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine, öğretmen camiamıza başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

    Mekânı Cennet Olsun!

    NOT: Cenazesi yarın (22 Mart 2023 Çarşamba günü) Adana’da defnedilecektir.

    BATI TRAKYA TÜRK ÖĞRETMENLER BİRLİĞİ

    YÖNETİM KURULU

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.