Yunanistan tren kazasının gölgesinde seçime hazırlanıyor

    Yunanistan tren kazasının gölgesinde seçime hazırlanıyor

    Gümülcine, 7.03.2023

    Daha önce 9 Nisan 2023 tarihinde düzenlenmesi beklenen seçim tarihinin değişebileceği ve 21 Nisan 2023 tarihinde yapılabileceği yorumları yapılmaktadır.

    Basında yer alan yorumlara göre milletvekili seçimlerinin ilk turu 21 Nisan’da yapılacak. SYRIZA’nın çıkardığı basit çoğunluk sistemine göre yapılacak seçimden sonra hükümet kurulamaması durumunda seçimler tekrarlanacak ve haziran ayı sonlarına doğru N.D.’nin çıkardığı “Bonuslu” sisteme göre tekrar sandığa başvurulacak. Seçim sonucuna göre iktidar partisine 50 civarında milletvekili verilerek hükümetin kurulması kolaylaştırılacak. Bu seçimde ilk seçime katılan milletvekilleri oy sıralamasına göre listelenecek ve adayların karşısına herhangi bir zait koyulmayacak.

    Kulislere göre N.D. tren kazası sonrasında kamuoyu araştırmalarında partilerin oylarını nasıl etkilediği görülecek ve ona göre seçim kararı verilecek.

    Konuyla ilgili Bakanlar Kurulu’nun perşembe günü toplanacağı; tren kazası sebeplerinin araştırılması ve trajediyi yaşayan insanlara tazminat ödenmesi konularının masaya yatırılacağı belirtilmektedir.

    57 kişinin ölümüne sebep olan tren kazasının sebepleri gün yüzüne çıkarılmadan, hükümetin seçim düzenlemek istemediği de yapılan yorumlar arasında yer almaktadır.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.