İzmir Bir Kez Daha Mümin Durmuş Dedi

    İzmir Bir Kez Daha Mümin Durmuş Dedi

    Gümülcine, 6.03.2023

    Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmir Şubesinin Olağan Genel Kurul Toplantısı 04.02.2023 tarihinde Saat 11.00’de Mithatpaşa Cd. 331. Sk. No.7/1 Karataş İzmir adresinde gerçekleştirildi.

    Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmir Şubesinin Olağan Genel Kurul Toplantısı 04.02.2023 tarihinde Saat 11.00’de Mithatpaşa Cd. 331. Sk. No.7/1 Karataş İzmir adresinde gerçekleştirildi.

    Genel Kurula Genel Başkan Hasan Küçük, Teşkilat Başkanı Musa Yurt, Edremit Şube Başkanı Naci Biroğul, önceki dönem İzmir Şube Başkanı ve Eski İzmir Baro Başkanı Av.Aydın Özcan, İzmir Şube kurucu üyesi ve eski İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Habil Çolakoğlu katıldı.

    Divan Başkanlığına Av.Aydın Özcan’ ın oy birliği ile seçilmesi ile başlayan kongrede öncelikle Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, kutsal vatan toprakları uğruna gözünü kırpmadan şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimiz ve Batı Trakya Davasına hizmeti geçip ebediyete intikal eden tüm büyüklerimiz için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okundu. 

    İzmir Şube Başkanı Mümin Durmuş tarafından açılış konuşması yapıldı. Camianın her adımında Batı Trakya bilinci yanında İzmir hassasiyeti ile hareket ettiklerini belirten Mümin Durmuş, yapılan etkinlikler hakkında da bilgi verdi.

    Teşkilat Başkanı Musa Yurt, Edremit Şube Başkanı Naci Biroğul, İzmir Şube kurucu üyesi ve eski İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Habil Çolakoğlu, Batı Trakyalı Şair Nermin Sütçü duygu ve düşüncelerini paylaşmak üzere genel kurula hitap ettiler.

    Ardından söz alan Genel Başkan Av. Haasan Küçük, " Güzel İzmirimiz’de güzel insanımızı Batı Trakyalı kardeşlerimizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bildiğiniz gibi olağan genel kurulla göreve geldiğimiz günden beri yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Hepinizin bildiği gibi Mümin Başkanımla beraber Selanikten, Atamızın doğduğu topraklardan geliyoruz. Selanikten döndük Türkiye’ye geldik, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkezi himayesinde İzmit, Şubemizin düzenlendiği 29 Ocak Milli Direniş Günü anma etkinliklerine katıldık. Bu arada on şubemizde de genel kurullarımız var. Bildiğiniz gibi önceki yıllarda Taksim’den ve şubelerimizin bulunduğu merkezlerden duyurduğumuz sesimizi altı yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’den, kuruluşumuzun 71. yılında Çanakkale’de Şehitlik Abidesinden, sonraki yıl Türkiye Cumhuriyetinin en doğu ucundan Sarıkamış’tan 90 bin şehidimizin manevi huzurundan, sonrasında 20. yüzyılın sonunda dünya tarihinin gördüğü en büyük dramın 25.yılında, insanlığın katledildiği ve 8372 kadın, erkek ve çocuğun toplu mezarlara gömüldüğü Srebrenitsa'da ve  sonraki yıl da Ayasofya Camiinde kılınan Cuma namazı sonrasında yaptığımız basın açıklamalarıyla 29 Ocak “Milli Direniş Günümüzü” andık. Bizler 29 Ocak ruhu ile anma etkinliklerimizi milli ve manevi değerleri yüksek yerleri seçmeye özen gösteriyoruz. Bu senede 29 Ocak Milli Direniş Günü anma etkinliklerimizde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanikte doğduğu evden sessimizi duyurduk. Batı Trakyada Türk yoktur tezini ısrarla dayatmaya çalışanlara bizim cevabımız net, biz Türküz.. Türk Öz be öz Türk. İzmir Şubemizde yapılan güzel çalışmalar için siz değerli üyelerimize, İzmir Şube Başkanı Mümin Durmuş ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Kongremiz hayırlı uğurlu olsun. Yeni dönemde görev alacak arkadaşlara da başarılar diliyorum. " dedi.

    Yapılan konuşmalardan sonra faaliyet raporu, kesin hesap raporu, denetim raporu ve tahmini bütçe müzakereye açıldı ve oylamaya sunularak oy birliği ile kabul edildi. Gündem gereği geçilen seçimlerde tek liste aday oldu. Mümin Durmuş başkanlığındaki liste oybirliği ile üç yıllığına göreve seçildi. İzmir Şube Başkanı Mümin Durmuş seçim sonrası üyelere gösterdikleri teveccüh için kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

    Başkan: Mümin Durmuş

    Yönetim Kurulu Asil

    MUSTAFA KURNAZ

    ERDİNÇ KARACA

    HAKKICAN HAKKI

    ÖZGÜR KAMİL

    NİLGÜN KARACA

    AYDIN YURTÇU

    Yönetim Kurulu Yedek

    YAVUZ HAKKI

    SEDAT AKSU

    HÜSEYİN ÖZTÜRK

    SEVCAN DURMUŞ

    BRAHİM GÜVEN

    ŞENOL KARACA

    Denetim Kurulu Asil

    ÖMER MÜMİNOĞLU

    NİYAZİ MURTAZA

    YAKUP YAKAR

    Denetim Kurulu Yedek

    HANDAN HASPAT

    NURİ ATAGÜN

    GÜLAY KAMİL

    Disiplin Kurulu Asil

    AHMET LÜTFÜ HASAN

    REFİK KARA

    ENVER AĞAOĞLU

    Disiplin Kurulu Yedek

    MEHMET YAKALI

    ERSİN ÇAVUŞ

    CEMİL DURMUŞ

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.