Ünlü Türk halterci Naim Süleymanoğlu’nun evi müze olacak

    Ünlü Türk halterci Naim Süleymanoğlu’nun evi müze olacak

    Gümülcine, 3.03.2023

    Dünyaca ünlü halterci ve Momçilgrad Belediyesi'nin Fahri Vatandaşı Naim Süleymanoğlu'nun evini müzeye dönüştürme yolunda ilk ciddi adım atıldı. Gelecekteki müzeye ve bölgedeki konut binalarına elektrik gücü sağlayacak bir trafo merkezi inşa edildi. Ekipman testleri, elektrik dağıtım şirketi çalışanları ve Momçilgrad Belediye Başkan Yardımcısı Müh. Aliye İbrahim tarafından gerçekleştirildi. Önümüzdeki günlerde tesise elektrik iletim kablo hattının yapımı ve devreye alınması gerçekleşecek. Gelecekteki müzenin bahçesindeki eski trafo merkezinin kaldırılmasının yanı sıra etrafındaki alan yeniden tasarlanacak.

    Müzenin oluşturulması için girişimi başlatanlardan biri olan Momçilgrad Belediye Başkanı İlknur Kazim, şunları söyledi: “Bir sonraki adımımız, Momçilgrad'da Arda Caddesi’nde bulunan evin tamamen yenilenmesi olacak. Naim Süleymanoğlu, çocukluk yıllarını orada geçirdi”. Ev müzesinde efsane sporcunun kişisel eşyaları, fotoğraflarının yanı sıra yıllar içinde kazandığı madalya ve ödüller sergilenecek.

    İlknur Kazim, “Müzede sergilenmek üzere eşya ve malzeme aranmasına aktif olarak yardımcı olan Naim Süleymanoğlu'nun kardeşi Muharem'e minnettarız. Müze koleksiyonunu, 20. yüzyılın 70'li ve 80'li yıllarında Momçilgrad sakinlerinin ev eşyaları ve günlük yaşamlarında kullandıkları diğer eşyalarla tamamlamayı düşünüyoruz.

    Ekibim ve ben, müzenin Momçilgrad Belediyesi sakinleri ve misafirlerinden büyük ilgi göreceğinden eminiz. Müzenin açılışı, ilçede turizm için ek potansiyelin kilidini açacak” diye ekledi. kircaalihaber.com

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.