Yunanistan yine trajediyi yaşadı

    Yunanistan yine trajediyi yaşadı

    Gümülcine, 3.03.2023

    YORUM

    Yunanistan geçtiğimiz günlerde yine bir trajediyi yaşadı. Larissa yakınlarındaki Tembi bölgesinde iki tren kafa kafaya çarpıştı ve sonuçta şimdiye kadar 57 insan feci bir şekilde hayatını kaybetti. Bir çok da yaralı hastanelerde tedavi altına alındı.

    Türkiye’de meydana gelen depremlerden sonra, 1999’da olduğu gibi bir acı haber de Yunanistan’dan geldi, iki ülke yine acılarda birleşti; ancak bu sefer ki doğal afet değil de insandan kaynaklanan bir trajediydi. Ne olursa olsun giden gencecik canlar ve yıkılan aileler. Bunların acısını tarif etmek mümkün değildir.

    Türkiye ve Yunanistan’da meydana gelen bu acı tabloların sorumlusu yine insan. Küçük hesaplar uğruna binanın demirinden, çimentosundan çalmalar, kolon kesmeler, denetimsizlik… Bile bile geliyorum diyen felaket.

    Yunanistan’da da bunların aynısı oldu. Yıllardan beri modernleştirilemeyen demiryolları, sistemi sorumlu hale getirmektedir. Düşünün ki bir çok şirket Avrupa’ya tırlarını gönderiyor ve bunları anlık olarak nerede ve hangi güzergahta olduklarını karşısındaki ekrandan takip edebiliyor. Ancak gelin görün ki Yunanistan demiryolları sistemi o kadar geri kalmış ki, iki trenin aynı güzergahta karşılıklı olarak ilerlediğini göremiyor! Bu çağda teknolojik açıdan bu kadar geri kalmanın cezasını da yine maalesef insanlar ödüyor. Ülkemiz Yunanistan  gücünün üstünde silahlanma yarışına girmeyip kaynakların bir kısmını demiryollarının modernleştirilmesine aktarabilseydi herhalde bu kaza yaşanmazdı.

    Bütün bunlardan sonra olayın baş sorumlusu Ulaştırma Bakanı Karamanlis görevinden istifa ediyor. Bundan sonrası ise adaletin işi ve umarız ki sorumlu kimseler cezalandırılır. Cezalandırılsın ki bir daha canlar yanmasın ve yuvalar kararmasın.

    Tren kazasında ölenlerin toprağı bol olsun derken, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.