Eski başkanlarımızdan Kadir Yunusoğlu’nu ebediyete uğurladık

    Eski başkanlarımızdan Kadir Yunusoğlu’nu ebediyete uğurladık

    Gümülcine, 25.01.2023

    İskeçe Türk Birliği eski başkanlarından Kadir Yunusoğlu, son yolculuğuna uğurlandı.

    Eski başkanımız Kadir Yunusoğlu, 25 Ocak 2023 Çarşamba günü İskeçe Aşağımahalle Çınar Camii’nde kılınan ikindi namazından sonra düzenlenen törenle toprağa verildi. Eski başkanlarımızdan Kadir Yunusoğlu’nun cenaze törenine İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve dernek yöneticilerimiz, Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Muavin Konsolosu Adnan Öztürk, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu, DEB Partisi başkan yardımcısı Bahri Belço, Gökçeler eski belediye başkanı Birol İncemehmet, İskeçe eski vali yardımcısı Musa Vidinli ve çok sayıda soydaş katıldı.

    Kadir Yunusoğlu için İskeçe Aşağımahalle Çınar Camii’nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazını İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa kıldırdı. İskeçe Müftüsü Trampa konuşmasında, Kadir Yunusoğlu’nun bir dava adamı olduğunu belirterek, kendisinin uzun yıllar Batı Trakya Türk Azınlığı’na bir çok alanda hizmet ettiğini söyledi.

    İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu da yaptığı konuşmada Kadir Yunusoğlu’nun sekiz yıl boyunca İskeçe Türk Birliği başkanlığı yaptığını hatırlatarak, “Batı Trakya Türklerinin en zor döneminde derneğimizde başkanlık yapmıştır. Yine aynı dönemde İskeçe’de oluşturulan bağımsız İkbal listesinde milletvekili adayı olarak yer almıştır. Yıllarca öğretmen olarak bu topluma hizmet etmiştir. Hiç şüphesiz Kadir hocamız bir dava adamıdır. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.” diye konuştu.

    Törende İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek ve iki yıl başkanlığını yaptığı Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet’te birer konuşma yaptı. Kadir Yunusoğlu, doğum yeri olan İskeçe’nin Karaçanlar köyünde toprağa verildi.

    Kadir Yunusoğlu, 1986 – 1993 yılları arasında üst üste sekiz yıl İskeçe Türk Birliği başkanlığı yapmıştır.

    İskeçe Türk Birliği olarak, eski başkanımız Kadir Yunusoğlu’na Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, öğrencilerine ve İskeçe Türk Birliği camiasına başsağlığı dileriz. Mekanı cennet olsun…

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.