Öğretmenler Günü Kutlandı

    Previous Next

    Öğretmenler Günü Kutlandı

    Gümülcine, 24.11.2022

    Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliğinin düzenlediği “24 Kasım Öğretmenler Günü” kutlaması Gümülcine yakınlarındaki bir eğlence merkezinde gerçekleşti.

    Program, aramızdan ayrılan öğretmenler için bir dakikalık saygı duruşu ve Öğretmen Marşı’nın okunmasıyla başladı.

    Öğretmenler Günü’nü kutlayan, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, “Bizler, Lozan Antlaşması ile bu vatana emanet bırakılırken eğitim alanında özerkliğimiz garanti altına alınmıştı. Lakin Lozan’dan bugüne geçen süreç içinde özellikle Cunta yönetiminden sonra azınlığın fikri alınmadan tek taraflı çıkarılan yasalarla azınlık eğitiminin her geçen gün özel ve özerk olma özelliği elinden alınmaktadır. Bugün itibarıyla Türkçe ve Yunanca eğitim verecek anaokulu talebimi dikkate alınmıyor. İlkokullarımızın özel statüsü dikkate alınmadan çocuk azlığı bahane edilerek okullarımız bir bir kapatılıyor. Halihazırda görev yapan öğretmenlerimizin Türkçe bilgisinin geliştirilmesi için talep edilen Türkçe destekli seminerlere imkan verilmiyor. Sayıca yetersiz olmasına rağmen ortaokul ve lise açmamıza müsaade edilmiyor. Okullarımızda eğitim kalitesinin yükselmesi maalesef istenilmiyor ve devlet okulları özendiriliyor. Ülkesine sadık birer Yunan vatandaşı olarak bu haksızlığı hak etmediğimizi düşünüyorum ve ülkemiz yöneticilerinin bu yanlıştan dönmelerini umutla bekliyorum...” Görüşlerine yer verdi

    Programın devamında da Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu selamlama konuşması yaparak öğretmenlerin gününü kutladılar.

    SElamlama konuşmalarından sonra, Birlik Başkanı Aydın Ahmet, Başkonsolos Murat Ömeroğlu’na plaket takdim etti. Yine DEB Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet de Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet’e plaket takdim etti.

    Etkinlik Gümülcine Türk Gençler Birliği Saz Ekibi, Gümülcine Türk Gençler Birliği Halk Dansları ve İskeçe Türk Birliği Halk Dansları ekiplerinin gösterileriyle sona erdi.

    Bu yıl üyelerinin bir kısmı korona virüsüne yakalanmaları sebebiyle Türk Sanat Müziği Topluluğu sahneye çıkamadı.

    Etkinliğe Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, İskeçe SYRIZA milletvekili Hüseyin Zeybek, BAKEŞ Başkanı Dr. Hüseyin Bostancı, DEB Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, OKANA’dan Sibel Mustafaoğlu, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, DEB Partisi G. Başkanı Çiğdem Asafoğlu, GTGB Başkanı Sedat Hasan’ın yanı sıra diğer davetliler katıldı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.