ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

    ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

    Gümülcine, 24.11.2022

    Öğretmenler Günü, öğretmenlik mesleğini icra eden kimseleri onurlandırmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bir kutlama günüdür. Aynı zamanda öğretmenlerimizin de öğretmenleri olan eski öğretmenleri anma, hatırlama günüdür.

    O eski öğretmenler ki; 1923’den 1950’li yıllara kadar en güç şartlar altında hizmet imkânlarını kendileri sağlayarak ve geliştirerek beklenen görevleri başarıyla gerçekleştirmişlerdir. Bunları yazmak, bilineni tekrarlamaktan başka bir şey olmadığı için sizlerin takdirine bırakıyorum.

    Bu fedakâr, mes’uliyeti müdrik seciyeli ve şahsiyetli insanlar, bugünlerimizin temellerini atmışlardır. Bugün, her alanda çalışan elemanları, yöneticileri, politikacıları...yetiştirmişlerdir. Azınlığımızın her kesimine örnek olmuşlar, öncülük ve rehberlik etmişlerdir.

    Öğretmenlik bütün dünyada en fazla değer verilen bir meslek durumundadır. Öğretmenlik mesleği sabır ister, merhamet ister, hoşgörü ister, emek ister. Bu sebeptendir ki öğretmenlerin yaptıkları işe paha biçilemez, onların hakkı ödenemez. Söz konusu ilim, eğitim ve öğretim olunca, elbette ilk akla gelen öğretmenler olmaktadır.

    Öğretmenler kültürümüzün, dinî ve milli değerlerimizin yeni nesillere aktarılmasında en önemli görevi deruhte eden kıymetli insanlardır. İnancımızı, geleneklerimizi, kültürümüzü, ahlaki değerlerimizi hayatımız boyunca, ihtiyacımız olan her türlü bilgiyi hiç bir karşılık beklemeden öğrencileriyle paylaşan öğretmenlerimiz, dünyanın en şerefli mesleğini icra etmektedirler.

    Öğretmenler yalnızca okulda görev yapan ve ders veren kişiler değil, toplum içinde de birer rehber birer model insanlar olarak görülmüşlerdir. Öğretmenler toplumların önderidir. Gelişme, huzur ve barış ortamı onların sayesinde mümkün olabilir.

    Bu hususta Mustafa Kemal ATATÜRK, öğretmenlerle ilgili olarak:

    “Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak

    öğretmenlerdir” derken;

    Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) de

    “Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz.” Demişlerdir.

    Yüzyıllar öncesinde Socrates ise, öğretmenin ve öğretmenliğin önemini, “Dünyada her şeye değer biçilebilir, ama öğretmenin eserine değer biçilemez. Çünkü onun eseri hem her şeydir, hem de hiçbir şeydir.”

    diye belirtmektedir.

    Bir toplumda öğretmene değer verilmemesi, bilime ve bilgiye değer verilmemesi anlamını taşır. Unutulmamalıdır ki bilgiye değer vermeyen toplumlar kültür, sanat, teknoloji, sağlık, eğitim, ekonomi gibi pek çok konuda ilerleyemez ve başka toplumların etkisi altında kalmaya mahkümdür.

    Bu nedenle, 24 Kasım 1928 tarihinde millet mektepleri başöğretmenliğini kabul eden MUSTAFA KEMAL ATATÜRK,

    “Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir” sözleriyle öğretmene verdiği önemi ve duyduğu saygıyı en güzel biçimde belirtmiştir.

    Batı Trakya Türk Toplumu olarak öğretmenlerimizin kıymetini bilelim ve hak ettikleri değeri onlara verelim. Her devirde ilim adamına saygının en asil örneklerini vermiş bir milletin fertleri olarak bu saygıyı her zaman diri tutmalıyız.

    Bu vesile ile bize küçük yaşlardan itibaren kalem tutmayı, yazmayı, sevgi-saygıyı bütün kutsal değerleri öğreten öğretmenlerimizi saygı ve minnetle anıyor; ahirete irtihal edenlere rahmet diliyorum.

    Batı Trakya Türk öğretmenlerinin “Öğretmenler Günü”nü kutluyor, esenlikler diliyorum.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.