TİKA’dan Sırbistan’daki Fakülteye Türk Köşesi

    TİKA’dan Sırbistan’daki Fakülteye Türk Köşesi

    Gümülcine, 23.11.2022


    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Sırbistan’da Kragujevac (Kraguyevats) Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesinde bir Türk Köşesi kuruldu.

    TİKA, Sırbistan’da hukuk bilimleri alanında kurulan ilk yükseköğretim kurumunun devamını sağlayan, 2000 öğrencinin eğitim gördüğü ve bu yıl 50. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Kragujevac (Kraguyevats) Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesinde bir Türk Köşesi oluşturdu.

    Türkiye ve Sırbistan arasındaki iyi ilişkilere vurgu yapma arzusuyla, yaklaşık 100 m2lik alanda gerçekleştirilen tadilat ve donanım çalışmaları sonrasında ortak kültürel değerlerimizi yansıtan dinlenme ve okuma köşesi oluşturuldu.

    Üniversite bünyesinde, öğrencilerin kullanımına yönelik oluşturulan Türk Köşesi’nde, bölge henüz Osmanlı İmparatorluğu yönetimindeyken hazırlanan 1838 tarihli anayasa da sergileniyor.

    Projenin açılışı, Kragujevac Kültürel Anıtları Koruma Enstitüsü Müdürü Nenad Karamijalkoviç, Kraguyevac Şumadija Tarih Arşiv Müdürü Sanja Zivkoviç, Kragujevac Üniversitesi Rektörü Prof. Nenad Filipoviç, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dragan Vujisiç ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

    Kragujevac Üniversitesi Rektörü Prof. Nenad Filipoviç yaptığı konuşmada TİKA ile verimli işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek oluşturulan Türk Köşesi’nin, iki ülkenin birbirlerini sadece hukuk alanında değil diğer alanlarda da daha iyi tanımalarında önemli rol oynayacağını ifade etti.

    Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dragan Vujisiç ise üniversite dışından gelen misafirlerin de ağırlanabileceği böyle güzel bir köşeyi fakültelerine kazandırdığı için TİKA ve Türkiye’ye teşekkür etti. 

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.