Mehmet Arif: Gerçek dışı ve provokatif saldırı ve söylemler kabul edilemez

    Mehmet Arif: Gerçek dışı ve provokatif saldırı ve söylemler kabul edilemez

    Gümülcine, 15.11.2022

    Değerli dostlar!

    Son zamanlarda bölgemizde milliyetçi söylemlerin arttığını, Azınlığımızı hedef gösteren davranışlara her gün bir yenisinin eklendiğini büyük endişe ve tedirginlik ile gözlemlemekteyim.

    Azınlık bireylerinin ve toplumsal yapımızın tamamının, dini özgürlüklerinin yanı sıra etnik köken bildirme özgürlüğünün de savunucusu olarak bu gerçek dışı ve provokatif saldırı ve söylemlerin kabul edilemez olduğunu ve bu neticede Azınlığımızın; özellikleri, statüsü, mücadeleleri, geçmişi ve günümüzden geleceğe doğru devam eden hak arama çabalarının bazı çevreler gerçekleri kabullenmek istemiyor diye değişmez, değiştirilemez.

    Bunları yazmamın sebeplerinden biride sosyal medya hesaplarında bir dağcılık derneğinin tarihi yaka köylerimizden Kozlardere için gerçekleri çarpıtarak ve insanlarımızın hassas duygularıyla alay ederek köy sakinlerine “Yunanlı Pomaklar” tanımlamasını yapmasıdır.

    Yunan vatandaşı Batı Trakya Türkleri olarak bu ve buna benzer durumlar demokratik haklarımız çerçevesinde kabul edilemez. Yüzyıllarca devam eden köklü geçmişimizi, barışçıl yaşam tarzımızı, sadakat özelliklerimizi öne sürerek toplum arasında kargaşa çıkarmaya ve Azınlığımıza yapay bir görüntü kazandırmaya çalışanların sonunda yine başarısız olacaklarından kimsenin şüphesi olmasın.

    Mehmet Arif

    Yassıköy belediyesi bağımsız meclis üyesi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.