MÜFTÜ MUSTAFA HİLMİ AGA TOPLUM ÖNCÜLERİ ÖDÜLLERİ BÜYÜK BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

    Previous Next

    MÜFTÜ MUSTAFA HİLMİ AGA TOPLUM ÖNCÜLERİ ÖDÜLLERİ BÜYÜK BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

    Gümülcine, 13-11-2022

    Merhum Mustafa Hilmi Aga Toplum Öncüleri Ödülleri etkinliği, 12 Kasım Cumartesi akşamı saat 19:30’da Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği İskeçe Kültür Merkezi’nde Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

    Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği İskeçe Kültür Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte açılış konuşmaları yapıldıktan sonra, katılımcılara merhum Müftü Mustafa Hilmi Aga hayatını anlatan bir sinevizyon gösterisi sunuldu, Müftü Aga’nın Müftülük yaptığı esnada yazdığı bazı yazılardan kesitler İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu tarafında aktarılıp etkinliğin son bölümü açık oturum ile Müftü Mustafa Hilmi Aga’nın yaşadığı dönemde yaşayan ve yakınında olan Sabık Milletvekili Ahmet Faikoğlu ve Sabık Vali Yardımcısı Musa Vidinli ile devam etti. Açık oturumun moderatörlüğünde İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu yer aldı. Açık oturumdan sonra ödül törenine geçildi. 7 farklı alanda toplum öncülüğü yapmış kişiler ödüllerin sahipleri oldu. Siyaset alanında Ahmet Faikoğu, Sağlık alanında Dr. Hüseyin Baltacı, Din Eğitimi alanında Hamdi Köse ve Kültür Sanat alanında Sabriye Kasım Delioğlu ödül aldı. Sabriye Kasım Delioğlu’na ödülünü DEB Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu takdim etti. İki vefa ödülü de merhum İskeçe Müftüleri Mehmet Emin Aga ve yakın geçmişte kaybettiğimiz Müftümüz Ahmet Mete adına ödüllerini çocukları Mustafa Aga ve Fatma Mete sırasıyla aldılar. Son ödül onur ödülü olup 5 yıldır Anavatanımız T.C. Gümülcine Başkonsolosu olarak görev yapan Murat Ömeroğlu’na İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa tarafından verilerek etkinlik son buldu.

    İskeçe Müftülüğü’nün düzenlediği etkinliğe, anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkonsolosu Sn. Murat Ömeroğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, DEB Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin ile Azınlığımızın kurum ve kuruluş başkanları, İskeçe Müftü Yardımcılarımız Ahmet Hraloğlu ve Fatma İmam, İskeçe Müftülüğü din görevlileri ile halktan birçok kişi iştirak etti.

    Mustafa Hilmi Aga Toplum Öncüleri Ödülleri etkinliğine soydaşlar yoğun ilgi gösterdi.

    İskeçe Müftülüğü

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.