ESKİŞEHİR RUMELİ SANAYİCİLERİ VE İŞ İNSANLARI DERNEĞİ’NDEN İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ ZİYARETİ

    Previous Next

    ESKİŞEHİR RUMELİ SANAYİCİLERİ VE İŞ İNSANLARI DERNEĞİ’NDEN İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ ZİYARETİ

    Gümülcine, 12.11.2022

    Eskişehir Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği üyelerinden oluşan bir heyet, İskeçe Türk Birliği’ni (İTB) ziyaret etti. Dernek başkanı Rüştü Şentuna öncülüğündeki heyeti İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve diğer yöneticiler karşıladı.

    İskeçe Türk Birliği’nin ilk kez ziyaret eden Eskişehir Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği üyeleri, derneğimizle Batı Trakya Türk Azınlığı hakkında bilgi edindi.

    İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu ziyaret sırasında yaptığı konuşmada derneğin kuruluşu, faaliyetleri hakkında bilgi verdi. İTB’nin bir sivil toplum kuruluşu olarak kültür, sanat alanında yaptığı çalışmalarla Batı Trakya Türklerinin kültürel zenginliğine katkı yapmaya ve bu birikimi genç nesillere aktarmaya çalıştığını belirten Ozan Ahmetoğlu, İskeçe Türk Birliği’nin hukuk mücadelesi hakkında da konuştu.

    1983 yılında derneğin tabelasının yerinden sökülmesiyle başlayan ve İskeçe Türk Birliği’nin yasal statüsü ve tüzel kişiliğinin iptal edilmesine karşı verilen mücadeleyi anlatan Ahmetoğlu, “Bu mücadele süreci yaklaşık 40 yıldır devam ediyor. İsmindeki ‘Türk’ ibaresinden dolayı hakkında kapatma kararı verilen İskeçe Türk Birliği olarak sürdürdüğümüz mücadeleden bahsediyorum. Ortada derneğimizle ve diğer azınlık dernekleriyle ilgili olarak 14 yıldır uygulanmayan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları var. Hukuka, demokrasiye ve insan haklarına inanan ve bu doğrultudan şaşmayan mücadelemiz bir gün mutlaka hak ettiği adaleti elde edecektir. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın en eski sivil toplum kuruluşu olan İskeçe Türk Birliği maruz kaldığı haksızlık ve adaletsizlikten mutlaka kurtulacaktır. Bizler bu inancımızdan bir saniye olsun vazgeçmedik.” diye konuştu.

    Eskişehir Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Başkanı Rüştü Şentuna da yaptığı konuşmada İskeçe’de ve İskeçe Türk Birliği’nde bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Dernekleri hakkında bilgi veren Şentuna, kökeni Balkanlara dayanan heyet üyelerinin bölgeyi yakından tanımak istediklerini söyledi. Dernek olarak Yunanistan ve Bulgaristan’ı kapsayan bir geziye çıktıklarını kaydeden dernek başkanı Şentuna, kendilerine gösterilen misafirperverliğe teşekkür etti.

    Ziyaret, karşılıklı hediye takdimiyle tamamlandı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.