Atatürk Gümülcine’de anıldı

    Previous Next

    Atatürk Gümülcine’de anıldı

    Gümülcine, 10.11.2022

    T.C.’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye’de, Türk Dünyası’nda ve Türk temsilcilikleirnde törenlerle anıldı.

    Atatürk için her yıl olduğu gibi Gümülcine Başkonslosluğunda yine anma töreni düzenlendi.

    Törene; T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, BAKEŞ Başkanı Dr. Hüseyin Bostancı, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Danışmanı Ahmet İbram, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Yassıköy Belediyesi başkan adaylarından Caner İmam, Batı Trakya Türk Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, Mustafçova Beleidyesi eski başkanı Cemil Kabza, Trakya Tütün Kooperatifi Başkanı Sinan Ahmet, sabık milletvekili Mustafa Mustafa’nun yanı sıra soydaşlar katıldı.

    Tören, saat 9:05’te saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

     

    ATATÜRK’Ü SEVMENIN TÜRK ULUSUNUN SEVMEKLE EŞDEĞER OLDUĞUNA INANMIŞTIM

     

    Batı Trakyalı emekli öğretmen, Yazar ve TÜRKSOY ödülü, sahibi Rahmi Ali törende bir konuşma gerçekleştirdi.

    “Atatürk hakkında bir şeyler yazmak konuşmak kolay değil. Burada azınlık basınında O’nun hakkında bir şeyler yazmak isterken elim titremiştir hep. Ama tarihi simalar içinde en sevdiğim en saydığım en hayran kaldığım biri O olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk o askeri başarılarının yanı sıra o kısacık 15 yıl içinde inanılmaz işler başarmıştır. O’nu anlatmak koskoca bir imparatorluğun enkaz üzerinde yeni bir devlet Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türk ulusuna ‘aydınlanma’ yollarını açan bir deha hakkında ben ne söyleyebilirdim ya da ne söyleyebilirim. Atatürk’ü sevmenin Türk ulusunun sevmekle eşdeğer olduğuna inanmıştım. Atatürk’e olan sevgim O’nun sadece yıkılan Osmanlı imparatorluğu üzerine yeni bir devlet kurmuş olması ve Türk ulusuna cumhuriyet idaresine getirmiş olması değildi. Hayatı kavramış, Türk ulusunu muasır medeniyetler seviyesine götürecek yolları özenle seçmişti. Daha çocukluk yıllarımdan hatırlıyorum. İnsanlar büyüklerimiz: Atatürk der başka bir şey demezlerdi. O kahramanlığın umudun bir timsaliydi.

    ÖLÜMÜNÜN 84. YILINDA BÜYÜK ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü SAYGI, SEVGİ VE MINNET DUYGULARIYLA ANIYORUZ

    Şimdilerde her Türk aydının yüreğinde Atatürk’ün şu sözleri vardır: “Uygarlık yolunda başarı, yeniliye bağlıdır. Toplumsal hayatta, ekonomi hayatında, bilim ve fen alanında başarılı olabilmek için tek gelişme ve ilerleme yolu budur.”

    Evet; “O bir kurtuluş. bir Cumhuriyet. her 10 Kasım’da bir sessizlik ve Onuncu Yıl Marşı içimizde. ulusça birlik, ulusça dirlik.” Ölümünün 84. yılında büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, sevgi ve minnet duygularıyla anıyoruz.”

    Törenin sonunda Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu Ataşesi Can Sercan Altay, günle ilgili bir konuşma yaptı ve şunlara değindi:

    MİLLETLERİN ESARETİ ÜZERINE KURULMUŞ KURUMLAR, HER TARAFTA YIKILMAYA MAHKÛMDUR

    Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları öncülüğünde verilen Kurtuluş Savaşımız, sadece Türk milletinin kaderini değiştirmemiş, dünyanın sömürülen ve esaret altında ezilen birçok ulusuna da umut ışığı olmuştur. O, “milletlerin esareti üzerine kurulmuş kurumlar, her tarafta yıkılmaya mahkûmdur” demekle dünya milletlerinin sömürülen halklarına da tercüman olmuştur.

    XX.Yüzyılın en büyük lideri olarak kabul edilen Atatürk’ün ebediyete intikali tabiatıyla tüm Dünya’yı fazlasıyla ilgilendiren bir olaydı. Bunun bir yansıması olarak Atamızın vefatı ertesinde bütün dünya basını onun kaybını okuyucularına aktarmışlar ve dünya barışına yaptığı katkıları büyük bir hayranlıkla anlatmışlardır.

    O, ANADOLU DA YENİDEN DİRİLİŞİN VE KALKINMANIN LİDERİ OLMUŞTUR

    Modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu eşsiz devlet adamı Atatürk, mücadelesi ve büyük idealleri ile bütün dünyaya örnek olmuş, dost ve düşman bütün ülkelerin takdirini kazanmıştır. Onun düşünceleri ölümünden sonra daha da önem kazanmış, manevi kudreti ve fikirleri Türk milletine ve bütün dünyaya her zaman yol göstermiştir.

    O, Anadolu da yeniden dirilişin ve kalkınmanın lideri olmuştur. Hayatını kaybetmiş bir devletin öz cevherinden Türk millî şuurunu uyandırarak bağımsızlık ve millet egemenliğine dayalı yepyeni bir devlet kurmuş, bu devletin sürekliliğini sağlamak için de çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmayı ve geçmeyi hedeflemiştir. Türk millî mücadelesinin arkasından bütün dünyaya çok önemli bir gerçeği göstermiştir ki; bir millet inançla mücadele ederse mağlup edemeyeceği hiçbir kuvvet yoktur.

    ATAM, AZİZ HATIRAN ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUZ

    Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletine yüce duygularla bağlı, vatan savunmasını ve sevgisini en önde tutan, hayattayken ve ölümünden sonra da maddi ve manevi tüm varlığını çok sevdiği milletine adamış bir devlet adamı ve komutandı.

    Atamızın bizlere yüklediği sorumlulukları, gösterdiği hedefleri ve mücadele azmini yalnızca 10 Kasımlar’da değil daima hatırlıyor, tüm vatan Şehitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi şükranla anıyoruz. Atam, Aziz hatıran önünde saygıyla eğiliyoruz.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.