ÖZGÜR FERHAT’TAN GENEL GREV'E KATILIM İLE ALAKALI BASIN BÜLTENİ

    ÖZGÜR FERHAT’TAN GENEL GREV'E KATILIM İLE ALAKALI BASIN BÜLTENİ

    Gümülcine, 9.11.2022

    Bir genel greve katılmanın ne ifade ettiğini her birey kendi düşüncelerine göre yorumlamaktadır. Bazıları toplumsal hassasiyet, işçi ve emekçi haklarını koruyup insancıl bir şekilde yaşama hakkı talep etmek için yollara çıkar, grev yapar. Bugün şahsen benim için daha büyük bir anlam taşıyordu katıldığım ülke çapında düzenlenen grev.

    Anlamı da, tüm işçilerin emekçilerin yanı sıra, neredeyse bölgemizde hiç bir zaman hakkı hukuku savunulmamış, mecburi geçim derdinden ve zorlu yaşam koşullarından  binlerce kilometre uzaklara, yurt dışına çalışmak için gitmeye mecbur kalan kardeşlerimizin unutulmaması gerektiğidir. İkinci bir anlamı da, eğitim seviyesi ve dil bilmeme sorunu dolayısıyla on yıllarca ikinci sınıf işçi statüsüne konmakta olan ve hakkını değerini alamayan vatandaşımızın, soydaşımızın anısınadır.

    Bugün sadece hükümete kuvvetli bir mesaj vermek için orada değildik, onu zaten en kısa zamanda seçimlerde verip mevcut hukumeti ve uyguladığı yanlış politik kararları devirmeyi başaracağımızdan eminim. Bugün orada daha iyi yarınlarda tüm çalışanların alın terinin karşılığını alabilmesi ve insan gibi yasayabilmesi için GREV yaptık.

     Dr. Özgür Ferhat

    SYRİZA MYK ÜYESİ 

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.