Özgür Ferhat: Athanasiu, dini ayrımcılığa ve toplumsal bölücülüğe başvurmayı tercih etmiştir

    Özgür Ferhat: Athanasiu, dini ayrımcılığa ve toplumsal bölücülüğe başvurmayı tercih etmiştir

    Gümülcine, 12.08.2022

    SYRIZA MYK üyesi Özgür Ferhat, yayınladığı basın bildirisinde, Yeni Demokrasi milletvekili Athanasiu’nun, Azınlık milletvekillerini öne sürerek ırkçılığı ve faşizan düşünceyi körükleyen söylemleriyle Batı Trakya Azınlığını hedef gösterdiğini belirtti.

     Özgür Ferhat’ın açıklamasının tamamı ise şöyle:

    Yeni Demokrasi milletvekili, meclis ikinci asbaşkanı ve eski Adalet bakanı sn.H Atanasiu yaptığı açıklamalarla ülkemiz tarihinin en karanlık sayfalarının özlemcisi olduğunu,bu söylemleriyle bir kez daha ırkçılığı, faşizan düşünce yapısını ve Batı Trakya Azınlığını hedef gösterecek şekilde fanatizmi öne sürmekten kendini alıkoyamamıştır.

    İç düşman teorisi üzerinden siyasi çıkış yolu arayan ve ulusal güvenlik nedeniyle azınlık milletvekillerinin telefon konuşmalarının dinlenip  kaydedilmesinin doğal sayılması gerektiğini iddia eden  sn.Atanasiu kendi hükümetinin tutarsız davranışlarını örtebilme çabasında dinî ayrımcılığa ve toplumsal bölücülüğe başvurmayı tercih etmiştir.

    Tarih boyunca haktan,hukuktan,demokrasi ve eşitlikten yana olan Batı Trakya Azınlığına karşı yapılan  bu tür saldırıları kınamakla yetinmediğimizi,bunun ispatı olarak Yeni Demokrasi partisinden sn. Atanasiu'nun görüşlerinin kendilerine aykırı olduğunu bildirmelerini ve akabinde bu şahsı mevcut görevlerinden ihraç etmelerini beklemekteyiz.

    Demokrasi ve eşitlik mücadelesi sözde değil özde, lafla değil icraatla verildiğine,yerel ve bölgesel olarakta  demokratik siyasi çerçeveye ait tüm politik güçleri ve mensuplarını görüş bildirmeye  davet ederiz.

     Dr.Özgür Ferhat

     SYRİZA MYK ÜYESİ 

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.