DEB Partisi: Haralampos Athanasiu’nun bu söylemlerini ve bu çirkin eylemi şiddetle kınıyoruz

    DEB Partisi: Haralampos Athanasiu’nun bu söylemlerini ve bu çirkin eylemi şiddetle kınıyoruz

    Gümülcine, 12.08.2022

    BASIN AÇIKLAMASI

    Ülkemiz Yunanistan’da azınlık olarak çoğunlukla aynı anayasal haklara sahip olduğumuz düşüncesiyle birlikte ötekileştirme, önyargılı davranma ve ikinci sınıf vatandaş muamelesi gösterme eylemlerinin devam etmesi üzücü ve hukuka aykırı eylemlerdir.

    Yeni Demokrasi milletvekili ve Meclis 2. Başkanı Haralampos Athanasiu’nun, katıldığı televizyon programında; "bazı hallerde milletvekilleri de istihbarat tarafından dinlenebilir, örneğin müslüman (Azınlık) milletvekilleri.." sözlerini kullanmış olması ötekileştirici, kin besleyen bu güruhun açık bir göstergesidir. Özellikle bu sözlerin eski Adalet Bakanlığı görevinde bulunmuş, halen milletvekili ve Meclis 2. Başkanı, ülkeyi üst düzeyde temsil eden bir kişinin dile          getirmiş olması azınlığa karşı oynanan oyunların, yapılan haksızlıkların somut bir şekilde de dışa vurumudur.

    Yeni Demokrasi milletvekili ve Meclis 2. Başkanı Haralampos Athanasiu’nun bu söylemlerini ve bu çirkin eylemi şiddetle kınıyoruz. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın halihazırda Lozan Antlaşması’ndan doğan haklarının ihlal edilmesinin yanı sıra ülkesinde ayrıştırmaya maruz kalması, ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmesi ve tehdit olarak algılanması kabul edilemez.

    DEB Partisi

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.