Eski hastalığın yeni versiyonu!

    Eski hastalığın yeni versiyonu!

    Gümülcine, 12.08.2022

    Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesinde yaşayan Türklere karşı güvensizlik ne yazık ki günümüzde de devam ediyor.

    Geçtiğimiz günlerde N.D. milletvekili ve aynı zamanda Meclis Başkan Yardımcısı da olan Athanasiu’nun yaptığı açıklamalar Türkler arasında skandal olarak değerlendirildi. Athanasiu, Türk milletvekillerini kastederek, güvenlik gerekçesiyle telefonlarının dinlenebileceğini ima etmesi yeni bir skandaldır. Aynı zamanda da eski hastalığın yeni versiyonudur.

    • Son skandal, bir zamanlar bölgemizi yasak bölgelere ayırarak bariyerlerle bölen zihniyetin devamıdır.
    • “Müslüman Topraklarını Satın Alma Programı” sayesinde Türklerin topraklarının büyük çoğunluğunu kaybetmesi de bu zihniyetin devamıdır.
    • Başlıklarında “Türk” ibaresi var gerekçesiyle Türklere ait Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği, Gümülcine Türk Gençler Birliği, İskeçe Türk Birliğini kapatıp, etnik kimlikle örgütlenmeyi yasaklayan da bu zihniyettir.
    • İskeçe Türk Birliği hakkında AİHM’nin verdiği kararı uygulamayan da bu zihniyetin devamıdır.
    • Türklere ait binlerce dönüm araziyi kamulaştırıp bazılarına sanayi bölgesi ve bazılarına da üniversite binaları inşa edip, geri kalanına da park yapanlar da bu zihniyetin devamıdır.
    • Son zamanlarda da azınlık okullarını öğrenci yetersizliği gerekçe göstererek kapatmak da bu zihniyetin devamıdır.

    Çocukluk çağlarında ilkokulda, devamında kilisede ve gençlik yıllarında da askerde “Türk” korkusuyla beslenen insanlarda “Türk” korkusunun zaman zaman hortlaması ve bunun hemen Türk Azınlık insanına yansıtılması artık neredeyse rutin hale gelmiştir. Azınlık insanı ise, AB’de, artık böyle kabul edilemez ve hak etmediği bir hayatı yaşamaya ne yazık ki mahkum edilmektedir.

    Oysa bu toplum her türlü yaşam şartında devletine bağlılığını göstermiş; vergisini ödemiş ve gerektiğinde de canını vermiştir.

    Merak edilen bu toplumun Yunanistan’a güven vermesi için daha neler yapabileceğidir. Bunu bilen varsa lütfen söylesin!

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.