4. Toplu Sünnet Şöleni’ne yoğun ilgi oldu!

    Previous Next

    4. Toplu Sünnet Şöleni’ne yoğun ilgi oldu!

    Gümülcine, 31.07.2022

    Kozlukebir Belediyesinin bu yıl 4. düzenlediği Toplu Sünnet Şöleni, 31.07.2022 akşamı Kozlukebir köyü futbol sahasında gerçekleşti.

    Şölene; T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Kozlukebir Belediyesi Muhalefet Lideri Erdem Hüseyin, DEB Partisi G. Başkanı Çiğdem Asafoğlu, BAKEŞ Başkanı Hüseyin Bostancı, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, Bursa  Bülent Hamdi Cingil, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan V. Fatih Ünal’ın yanı sıra etraf köylerden binlerce soydaş katıldı.

    Program İsmail Karagöz’ün okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı.

    Günün duası Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif tarafından yapıldı.

    İbrahim Şerif, “Etkinliğin düzenlenmesinin ana sebebinin çocukların hatıralarına güzel bir gün yazdırmak ve ömür boyu bu anı hatırlamalarını sağlamak olduğunu, çünkü Hz. Peygamber’in kıyamete kadar yapın dediği bir olaydır.” Görüşlerine yer verdi.

    Türkiye’den gelen Bursa Osmangazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Bülent Hamdi Cingil, Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın selamlarını getirdiğini belirtti; aileleri tebrik etti ve çocuklara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

    Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan V. Fatih Ünal, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ve Ankara’dan selamlar getirdiğini belirtti ve “Sizler burada şu güzel tabloyu oluşturdukça, bizler Ankara’da mutlu oluyoruz” ifadelerine yer verdi.

    Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, çocukların ailelerini tebrik ettiğini, çocuklara geçmiş olsun dileklerini ilettiğini ve organizasyonun gerçekleşmesinde destek olan Gümülcine S. Müftülüğüne teşekkür ettiğini belirtti.

    Herkesi selamladığını, aileleri tebrik ettiğini ve çocuklara geçmiş olsun dileklerinde bulunduğunu belirten T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, “Türk kültüründe, sünnet, askerlik ve düğün önemli dönüm noktalarıdır. Onlardan birincisini burada idrak ediyoruz. Bu güzel kültürü burada da yansıttığınız için sizleri ayrıca kutluyorum.” Görüşlerine yer verdi.

    Programın devamında da TOÇEK tiyatro topluluğu tarafından Hacivat-Karagöz oyunu sergilendi. Saz Kursu’nun eserleriyle devam eden etkinlik çocuklara bisiklet takdimi ile sona erdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.