AZINLIK BASININDAN İLHAN AHMET’İN İTHAMLARINA KARŞI ORTAK AÇIKLAMA

    AZINLIK BASININDAN İLHAN AHMET’İN İTHAMLARINA KARŞI ORTAK AÇIKLAMA

    30.06.2022

    Rodop PASOK - KİNAL Milletvekili İlhan Ahmet’in, Gümülcine’den yayın yapan Hronos’a “Azınlığın iç işleri konsolosların görevi değildir” açıklamalarıyla başlayan ve Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu’ndan ihracıyla devam eden süreçte azınlık basınına yönelik ithamlarını hayret ve üzüntüyle izliyoruz.

    İlhan Ahmet, Danışma Kurulundan ihraç edilmesinin ardından yaptığı görüntülü açıklamada, bazı azınlık gazetelerinin azınlık milletvekillerinin aleyhinde habercilik yaptığını iddia etti ve komplo olduğu imasında bulunduğu bu tür yayınları “düpedüz yalan” olarak nitelendirdi.

    Bununla yetinmeyen milletvekili İlhan Ahmet söz konusu açıklamasından kısa bir süre sonra yeniden Hronos radyosuna konuştu ve azınlık basınını bir kez daha hedef aldı. Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu aleyhindeki açıklamalarını sürdüren İlhan Ahmet, ismini vermediği üç azınlık gazetesinin Murat Ömeroğlu’nun yönlendirmesiyle aleyhinde yazılar yayınladığı iddiasında bulundu.

    PASOK - KİNAL Milletvekili İlhan Ahmet, azınlık basınına yönelik bu tür asılsız suçlamaları ne yazık ki ilk kez dile getirmiyor.

    “Proje”lere, “karalama kampanyaları”na, “entrikalara”, “operasyonlara” alet edildiğini, “gizli güçler” tarafından kullanıldığını iddia ettiği azınlık basını için daha önce kullandığı “para vaat edilen” “talimatla iş yapan”, “milletin derdinden haberi olmayan”, “üç beş kuruş para için” haber yapan, “zavallı insanlar” ve “tetikçiler” tanımlamaları henüz hafızalardan silinmiş değil.

    Siyasi bürosundan gönderilen basın bültenlerini yayınladığı zaman iyi, hoşuna gitmeyen haberler ve eleştiriler yer alınca kötü addedilen azınlık basınına yönelik bu davranış şekli, milletvekilinin sürekli altını çizdiği “demokratik toplum” ve “demokratikleşme” söylemleriyle ne yazık ki örtüşmüyor.

    Biz, milletvekillerinin basın sözcüsü değiliz. Sizler nasıl ki seçmenlerinize karşı sorumlusunuz, bizler de okuyucularımıza karşı sorumluyuz.

    Bizim için önce gelen azınlıktır. Azınlığın gerçek menfaatleri ve haklarıdır.

    Sizin göreviniz siyaset yapmaksa, bizim görevimiz de siyasilerin icraatlarını değerlendirmektir.

    Bu asli görevimizi yerine getirirken hoşunuza gitmeyen durumlarda bizi hasım olarak ilan etmeniz, hele hele bizi töhmet altında bırakacak ifadeler kullanmanız hiç bir şekilde kabul edilemez.

    Algı operasyonu yapmakla suçladığınız, sizi haksız yere hedef aldığını iddia ettiğiniz basın, aslında bizzat ifade ettiğiniz görüş ve düşünceleri tüm çıplaklığıyla kamuoyuyla paylaştı.

    Herkes yaptıklarından sorumludur. Sizin siyaset hayatınızda yaptıklarınızı da, bizim yazdıklarımızı da değerlendirecek olan halktır.

    Bizler, nereden gelirse gelsin, her türlü suçlama ve yıpratma çabalarına rağmen asli görevimize devam edeceğiz.

    Önce Batı Trakya Türk azınlığı… Azınlığın sorunları, hakları bizim için öncelikli olan. Hangi tarafta olduğumuz aranıyorsa; biz azınlığımızın tarafında, yanındayız.

    Türk azınlık basını olmanın omuzlarımıza yüklediği sorumlulukla hareket ettik ve etmeye devam edeceğiz. Bedeli neyse biz ödemeye hazırız.

    BİRLİK

    BÜLTEN

    CUMHURİYET

    GÜNDEM

    MİLLET

    ÖĞRETMENİN SESİ

    OLAY

    RODOP RÜZGARI

    ÜLKÜ

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.