Milletvekili Baran: Miki(Mustafçova) Belediyesinde itfaiye biriminin kurulması gereklidir

    Milletvekili Baran: Miki(Mustafçova) Belediyesinde itfaiye biriminin kurulması gereklidir

    28.06.2022

    Güvenlik ve Sivil Koruma Bakanına Syn.Panagiotis Theodorikakos’a

    KONU:Miki(Mustafçova) Belediyesinde İtfaiye Biriminin kurulması gereklidir.

    3684 / 29-1-2021sayılı sorumda Ksanthi(İskeçe) ilinde bulunan Miki(Mustafçova) Belediyesinde bir itfaiye birimi kurulmanın gerekliligini belirtmiş iken tekrar bu konuya değinmek istiyorum.Bölgede zaman zaman meydana gelen yangınlar, doğal kaynakların zarar görmesine, mülklerin,servetlerin ve ne yazık ki insan hayatının kaybolmasına dahi sebep olmuştur. Böylelikle bu bölgede yaşayanlar bu tür olaylardan sonra Ksanthi(İskeçe)vilayetinin uçsuz bucaksız ormanlık alanlarla kaplı dağlık kolunda bir itfaiye biriminin kurulmasının gerekli olduğunu dile getirip yangınların ölümcül sonuçlarını tekrar yaşamak istemiyorlar.

    Son zamanlarda vilayetimizi kasıp kavuran"Genesis" kötü hava koşullarından dolayı Doğu Makedonya ve Trakya iline hizmet veren İtfaiye birimine 142 yardım çağrısı gelmiştir.18'i ağaç kesmek, 115'i su pompalamak, 4'ü insan taşımak için ve son olarak 5 çağrı Evros, Rodopi(Rodop), Ksanthi(İskeçe), Drama ve Kavala şehirlerinde tehlike yaratacak nesnelerin güvenli yerlere kaldırılması içindir. Bu nedenlerden dolayı bölgemizdeki İtfaiye biriminin sadece yaz aylarında değil iklimsel değişikliklerin sonucu olan kötü hava koşulları sebebiyle de güçlendirilmesi gereklidir.

    Miki(Mustafçova)Belediyesinde İtfaiye birimi oluşturma ihtiyacı başlıca balkan kolununun Ksanthi(İskeçe) şehrininden ayıran kilometrelik mesafesindendir.Ancak zorluklu bir yol yapısına sahip olmasından dolayı da Ksanthi(İskeçe) ve Stavrupoli itfaiye araçlarının balkan kolundaki gerekli noktalara kırk beş (45) dakikadan önce varamaması da sebebiyet yaratmaktadır.

    Miki(Mustafçova) Belediyesinde İtfaiye Birimi kurulması ve de yanı sıra tüm Ksanthi (İskeçe) İli İtfaiye biriminin güçlendirilmesi, insan hayatını ve de vatandaşların mülkiyetini korumak için gereklidir.

    Yukarıdaki bahsı geçenlere dayanarak yetkili bakana soruyorum,

    1)Miki (Mustafçova) Belediyesinin büyük bir kısmının ormanlarla kaplı ,erişilmesi güç dağlık bir bölge olduğundan dolayı bu bölgede bir İtfaiye birimi kurmayı düşünüyor musunuz?

    2)İnsan hayatına mal olabilecek trajik olayları ve de çevrenin tahribatını önlemek için gelecekte ne tür önlemler almayı planlıyorsunuz?

    Sorgulayan Milletvekili

    Burhan Baran

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.