Mendoni, Dimetoka’da Yanan Camiyi Ziyaret Edecek!

    Mendoni, Dimetoka’da Yanan Camiyi Ziyaret Edecek!

    24.06.2022

    Yunanistan Kültür Bakanı Lina Mendoni, bölgemizi ziyareti çerçevesinde Evros - Dimetoka’daki Çelebi Sultan Mehmet Camisi’ni de ziyaret edecek!

    Kültür Bakanı bayan Linda Mendoni bölgemize yapacağı ziyaret çerçevesinde kurum ve kuruluşlarla görüşmelerde bulunacak. Mendoni, Dimetoka’da 2017 yılında yanan Çelebi Sultan Mehmet Camisi’ni de ziyaret edecek ve restorasyon çalışmalarını yerinde görecek.

    Bayan Mendoni, 25.06.2022 günü Gümülcine’de kurum ve kuruluşlarla görüşecek ve Kültür Bakanlığının yetki alanındaki projeleri görme imkanı bulacak. Mendoni Bölge Başkanı Methios, Gümülcine Belediye Başkanı Garanis ve Metropolit Panteleimon ile de görüşecek.

    Mendoni aynı gün Dedeağaç’a geçecek, Belediye Başkanı Zambukis ile görüşecek ve akşam da Dedeağaç Arkeoloji Müzesinin açılışını yapacak.

    Bayan Mendoni 26.06.2022 Pazar günü de Dedeağaç Kilise Müzesini ve Etnoloji Müzesini ziyaret ettikten sonra Dimetoka-Kumçiftliği-Sofulu Metropoliti ile görüşecek.

    Kültür Bakanı Mendoni, aynı gün öğleden sonra saat 17:00’de 1420 yılında Osmanlı döneminde inşa edilen, 2017 yılında yanan ve restorasyon çalışmaları hala devam eden Çelebi Sultan Mehmet – Beyazıt Camisi’ndeki çalışmaları yerinde görecek.

    Mendoni ziyaretinin devamında Dimetoka Belediye Başkanı Romilo Haciyannoglu ile görüşecek.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.