Kimler daha ucuz benzin alacak?

    Kimler daha ucuz benzin alacak?

    22.06.2022

    Yaklaşık 3,5 milyon araç sahibi Ağustos ayı başlarında “fuelpas 2” kapsamında ucuz benzin alacak. İkinci ödemenin birinciye göre daha fazla olacağı belirtilmektedir.

    Başbakan Miçotakis’in açıklamlarına ekonomi kurmayları açıklık getirdi. Devlet sübvansiyonu Temmuz-Eylül aralığını kapsayacak. Dijital kart kullanarak benzin alanlara ise daha fazla yardım yapılacak.

    “fuelpas 1” uygulamasında 10 araç sahibinden sadece 2’si dijital kart kullandı ki bu yardımı 5 avro daha arttırdı. Diğerleri ise yapılan yardımı süper market v.d. ihtiyaçları için kullandı. Yeni uygulamada dijital kullanılması halinde araç sahipleri 15 avro daha fazla yardım alacak.

    Yardımı kimler alacak?

    • Yunanistan’da ikamet eden, yıllık aile gelirleri 30.000 avroyu geçmeyen mükellefler yararlanabilecek. Ayrıca bu oran çocuk başına 3.000 avro artmaktadır. Örneğin yıllık geliri 30.000 avroyu aşmayan tek çocuklu bir aile 33 avro yardım alacak ki tek çocuk olması halinde bu oran 36 avroya yükselmektedir.
    • Yardımlar benzin alma amaçlı olarak dijital kart olarak araç sahiplerine verilecek. Bu yöntemi kullanmayanlara ise yardım banka hesaplarına yatırılmış olacak.
    • Yardımlar dijital kart kullanan için 60 avro civarındadır (İlk uygulamada bu oran 40 avro idi). Bu oran kara Yunanistan’ında 80 avroya kadar yükselmektedir.
    • Adalarda ikamet eden vatandaşlar ise toplam 3 ay için 100 avro yardım alacak.
    • Kart kullanan motosiklet sahipleri 60 avro yardım alacak.
    • Yardımın alınabilmesi için gov.gr platformundan beyan edilmesi gerekmektedir.
    • Sadece bir araç için yardım sağlanacak. Aracın trafikte olması, sigortalı olması ve yol vergilerinin ödenmesi de aranan şartlar arasında yer almaktadır.
    • Yardım ulaşım dizelinde de litre başına 15 leptaya yaklaşmaktadır.

    Çiftçilere, Ağustos ayı içerisinde petrol tüketim vergisi iade edilmektedir.

    Mesleği sadece çiftçilik olanlara Ağustos ayı başında petrol  vergileri iade edilmektedir. Konu ile ilgili yeni bir platform oluşturulacak ve 2022 yılının ilk altı ayında yapılan petrol harcamalarının vergileri iade edilecek.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.