İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ’NİN DÜZENLEDİĞİ “İSKEÇE KÜLTÜR SANAT ŞENLİKLERİ” KIRKÖY’DEN BAŞLADI

    Previous Next

    İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ’NİN DÜZENLEDİĞİ “İSKEÇE KÜLTÜR SANAT ŞENLİKLERİ” KIRKÖY’DEN BAŞLADI

    19.06.2022

    İskeçe Türk Birliği’nin organize ettiği “İskeçe Kültür – Sanat Şenlikleri”nin ilki Kırköy’de gerçekleştirildi. Kırköy Kültür Eğitim Derneği Ova Kadınlar Kolu ile birlikte düzenlenen etkinlik 17 Haziran 2022 Cuma günü yapıldı. Kırköy derneğinde gerçekleştirilen etkinliğe katılanlar organizatör kurumların başkanları Ozan Ahmetoğlu ve Fatma Saliemin ile dernek yöneticileri tarafından karşılandı. Etkinliğin sunuculuğunu İskeçe Türk Birliği Asbaşkanı Sevil Şerifoğlu yaptı.

    Etkinliğe Türkiye’nin Gümülcine Konsolosu Neslihan Altay, İskeçe Milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Burhan Baran, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete adına müftülük genel sekreteri Mustafa Trampa, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, Topiros Belediye Başkan Yardımcısı Mümin Halitoğlu, Topiros Belediye Meclis Üyesi Cem Salihoğlu, DEB Partisi Başkan Yardımcı Mustafa Şargo, İskeçe Ova Kardeşlik Derneği Başkanı Ömer Muzafferoğlu, BAKEŞ Genel Müdür Yardımcısı Kerem Abdurahimoğlu ve çok sayıda soydaş katıldı.

    Kırköy’de yapılan “İskeçe Kültür – Sanat Şenlikleri” çerçevesinde “BAĞIMLILIK ÇEŞİTLERİ ve BAĞIMLILIK DAVRANIŞLARI” konulu bir de panel düzenlendi. Kırköy Kültür Eğitim Derneği Ova Kadınlar Kolu Başkanı Fatma Saliemin’in yönettiği panelde Bağımlılık Tedavi Merkezi (KETHEA) uzmanlarından Emel Hacışerif ve İskeçe Müftülüğü din görevlilerinden Selin Sebahattinoğlu sunum yaptı. Panelde konuşmacıların sunumundan sonra soru – cevap bölümüne geçildi. Panelden sonra ise İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu konuşmacılara çiçek takdim etti.

    Daha sonra ise İskeçe Türk Birliği’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Kırköy, Göynüklü, Beyköy ve Yenice biçki – dikiş – nakış ve el sanatları kurslarının yıl sonu sergi açılışı gerçekleştirildi. Açılık kurdelesini hep birlikte kesen kurum temsilcileri daha sonra sergiyi gezip kurs öğretmenlerinden sergideki eser ve ürünler hakkında bilgi aldı. Sergide bir yıl boyunca üretilen eserlerin yanı sıra kursların bünyesindeki geçmişi 70 ila 120 yıl arasında değişen giysiler de sergilendi.

    Sergiden sonra protokol konuşmalarına geçildi. Kırköy Kültür Eğitim Derneği Ova Kadınlar Kolu Başkanı Fatma Saliemin yaptığı konuşmada İskeçe Türk Birliği ile ortaklaşa bir etkinliğe imza atmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, emeği geçen herkese ve etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

    İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu da yaptığı konuşmada 2 yıllık pandemiden sonra kursların yıl sonu etkinliklerinin de yer alacağı üç ayrı bölgede üç farklı Kültür Sanat Şenliği düzenlediklerini bunların ilkini Kırköy’de, Kırköy Derneğiyle birlikte yaptıklarını söyledi. Ahmetoğlu şöyle devam etti: “Bugün çok güzel bir manzarayla karşı karşıyayız.

    Kırköy derneğimizle ortak bir faaliyet gerçekleştiriyoruz. Azınlığımızın İskeçe bölgesindeki kurumları ile siyasi temsilcilerimiz burada. İki milletvekilimiz de burada. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu da bize birlikte ve birlik olarak hareket ettiğimizde güzelliklere imza atabileceğimizi gösteriyor. Tabii bir başka anlamlı olay da bizlerin Yunanistan topraklarında kültürümüzü koruyacak haklara sahip bir azınlık olarak kalmamıza vesilen olan Lozan antlaşmasına imza atan anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin temsilcisi bizlerle, sizlerle birlikte. Kendilerine ayrıca teşekkür ederiz. Batı Trakya Müslüman Türk Toplumu olarak bu bölgede yaşayan bir toplum olarak anavatanımız Türkiye ile vatanımız Yunanistan arasında her zaman dostluk ve işbirliği ortamının olmasını arzu ettiğimizi vurgulamaz isteriz. İskeçe Türk Birliği, 1927 yılında kuruluşundan bu yana toplumumuzun kimliğini, kültürünü yaşatmaya ve geliştirmeye çalışan, geçmişle gelecek arasında köprü olmaya çalışan, bölgenin kültür zenginliğine katkı sunan 95 yıllık koca bir çınar gibi dimdik ayakta. Ben İskeçe Türk Birliği adına, bugünkü bu güzel etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

    İskeçe Müftülüğü adına konuşan Mustafa Trampa da müftü Ahmet Mete’nin selamlarını ileterek, müftülük kurumunun her zaman İskeçe Türk Birliği’nin faaliyetlerini desteklediğini belirtti. Trampa, tüm katılımcılara teşekkür ederek, organizasyonda emeği geçenleri tebrik etti.

    Daha sonra konuşan İskeçe KİNAL Milletvekili Burhan Baran da böyle güzel ve anlamlı bir etkinlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Etkinliğin başında düzenlenen paneli büyük bir ilgiyle takip ettiğini kaydeden Burhan Baran, kendi uzmanlık alanıyla ilgili olarak genç bilim insanlarının yetiştiğini görmekten mutlu olduğunu belirtti. Milletvekili Baran, etkinliği düzenleyen herkesi tebrik etti.

    İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek ise İTB ve Kırköy derneğini tebrik ederek başladığı konuşmasında İskeçe Türk Birliği kurslarının önemine değindi. “Bir toplum kültürüyle var olur. Kültür yoksa toplum da olamaz.” diyen milletvekili Zeybek, İskeçe Türk Birliği kursları kültürümüzün korunması ve geliştirilmesinde çok büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi. Hüseyin Zeybek, bilgi ve kültürün harmanlandığı çok güzel bir etkinliğin hatırlanmasında emeği geçen herkesi tebrik etti.

    Türkiye’nin Gümülcine Konsolosu Neslihan Altay da yaptığı konuşmada “İskeçe Kültür – Sanat Şenlikleri”nin ilki olan Kırköy’deki etkinliğe katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. İskeçe Türk Birliği ve Kırköy Derneği Ova Kadınlar Kolu’nu tebrik eden Konsolos Neslihan Altay, kültürün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasının önemine değindi ve bu amaçla yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu vurguladı. Davetten dolayı organizatör kurumlara teşekkür eden Altay, derneklerin bundan sonraki çalışmalarında da başarıla diledi.

    Konuşmalardan sonra kurs öğretmenlerinin protokol üyelerine hediye takdimi yapıldı. Daha sonra ise İskeçe Türk Birliği Müzik gruplarının gösterisine geçildi. Ayrıca İskeçe Türk Birliği çatısı altında çalışmalarını sürdüren küçükler, büyükler ve yetişkinler halk oyunları ekiplerinin gösterileri ise izleyicilerden büyük beğeni topladı. Son olarak ise İskeçe Türk Birliği Türk Sanat Müziği Korosu izleyicilere konser verdi. Koronun konseri etkinliğe katılanlardan büyük alkış aldı.

    Kırköy’de gerçekleştirilen “İskeçe Kültür – Sanat Şenlikleri”nin ilk etkinliğinde İTB Gençlik Kolu üyeleri de katkı sağladı.

    Bu arada İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Kırköy Kültür Eğitim Derneği Ova Kadınlar Kolu Başkanı Fatma Saliemin’e, İTB Asbakanı Sevil Şerifoğlu da Topiros Belediye Başkan Yardımcısı Mümin Halitoğlu’na birer teşekkür plaketi verdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.