Elektrikli eşyaların geri çekilmesi programı başlıyor!

    Elektrikli eşyaların geri çekilmesi programı başlıyor!

     

    18.06.2022

    Yunanistan Resmi Gazetesi’nde yayınlanan karara göre, elektrikli ev aletlerinin geri çekilmesini öngören program 21 Haziran tarihinde başlamakta ve 5 Temmuz günü sona ermektedir.

    Eski elektrikli eşyalarını değiştirecek olanlara %30- %50 arasında devlet desteği sağlanacak.Destekten çalışır durumdaki buzdolabı, derin dondurucu ve klimalarını yenileriyle değiştirecek olan kişiler faydalanabilecek. Programa taxisnet şifreleri kullanılarak girilebilecek. Ayrıca elektrik sayacı numarası ve cep telefonu da gerekmektedir. Program onaylandıktan sonra cep telefonuna bir kod numarası geleceği ve bununla alışveriş yapılacağı belirtilmektedir.

    Her hak sahibi üç adet elektrikli eşyasını değiştirebilecek (2 adet klima, 1 buzdolabı veya bir adet derin dondurucu). Programda gelir durumu, çocuk sayısı ve özürlü çocukları olan aileler göz önünde bulundurulacak.

    Çevre ve Enerji Bakanlığının değerlendirmesine göre programdan 200.000 aile faydalanacak ve 380.000 civarında da eski elektrikli eşya değiştirilecek. Program sayesinde aile başına yılda 1.000 KWh tasarruf yapılmış olacak. Örneğin 5.000 KWh orta derecede elektrik tüketen bir ailenin %25 oranında tasarruf sağlayabileceği belirtilmektedir.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.