Ramazan ayı boyunca ezan okunmasına izin verecekler!

    Previous Next

    Ramazan ayı boyunca ezan okunmasına izin verecekler!

    Gümülcine, 16.05.2022

     

    Australya Victoria'da Liberal Parti iktidara gelirse camilerde Ramazan ayı boyunca ezan okunmasına izin verecek

    VICTORIA Liberal Parti Lideri Matthew Guy, gelecek eyalet seçimini kazanmaları halinde camilerde Ramazan ayı boyunca ezan okunmasına izin vereceklerini söyledi.

    Victoria Muhalefet Lideri Matthew Guy, ezanla ilgili vaadi Avustralya Müslüman İş Konseyi ile merkezi Türkiye'de olan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin Avustralya şubesi tarafından düzenlenen iftar yemeğinde verdi.

    Geçtiğimiz cuma akşamı Docklands'daki bir Türk lokantasında düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada Guy, Victoria'da Ramazan ayı boyunca Müslüman topluma camilerde "ezan" okunması hakkı tanınacağını söyledi.

    Guy, bu yıl Kasım ayında yapılacak eyalet seçimlerinde Liberal-Ulusal Partiler Koalisyonu'nun iktidara gelmesi halinde ezanla ilgili kuralları değiştireceklerini bildirdi.

    Matthew Guy ayrıca iftar yemeğine katılan Müslüman davetlilerle birlikte salonda ayrılan özel bölümde akşam namazı da kıldı.

    Victoria'da bazı camilerde Ramazan ayında alınan özel izinle sadece cuma günleri ezan okunabiliyor. Ancak ezanın tüm camilerde ve Ramazan ayı boyunca okunması için Eyalet Hükümeti'nin yasal düzenleme yapması gerekiyor.

    Muhalefet Lideri yemekte, herhangi bir seçim bölgesinde kimin aday olacağı ile ilgili resmi bir duyurunun ne zaman yapılacağı konusunda bilgi vermedi. Ancak çok sayıda çokkültürlü seçmene sahip West bölgesinde Intaj Khan'ın Liberal Parti adayı olabileceğinin sinyalini verdi.

    Uzun yıllar İşçi Partisi'nde faaliyet gösteren eğitimci ve işadamı Khan şu anda Liberal Parti üyesi ve partide aktif biri. Khan ayrıca Wyndham Belediyesi'nde iki kez meclis üyeliği de yaptı.

    Matthew Guy konuşmasında, "Gerçek bir toplum lideridir ve yaşadığı bölgeyi temsil etmelidir" dediği Intaj Khan'ın Batı banliyölerindeki tüm toplumlar için gösterdiği sıkı çalışmayı da övdü.

    Fotoğraf: Keysborough Türk Camisi/ Melbourne/Australya.

    https://www.turkishreport.com.au/detay/4894/liberal-partiden-ezan-vaadi.html

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.