Milletvekili İlhan Ahmet, tarım tazminatı ödemeleri için bakandan tarih aldı

    Milletvekili İlhan Ahmet, tarım tazminatı ödemeleri için bakandan tarih aldı

    Gümülcine, 11.05.2022

    Değişim Hareketi (KINAL) Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, 2021 yılında bölgede etkili olan olumsuz hava koşullarının tarım ürünlerinde yol açtığı pagetos - don zararının tazmin edilmesi için sunduğu soru önergesi meclis genel kurulunda görüşüldü.

    Milletvekili İlhan Ahmet’in kiraz, zeytin ve nar üretimini etkileyen 2021 yılı zararlarının tazmin edilmesi yönündeki talebine Pazartesi (9 Mayıs) günkü meclis oturumunda cevap veren Tarım Bakanı Georgandas, öncelikli olarak kiraz üreticilerinin zararlarının yakın bir tarihte ödeneceğini, bunun için hazineden 20 milyon Euro ayrıldığını açıkladı. Bakan Georgandas, zeytin ve nar üreticilerinin tazminat ödemeleri içinse Devlet Mali Yardımları’nda (KOE) dosyanın onay aşamasında olduğunu kaydetti.

    Tazminat ödemelerinde yaşanan gecikme nedeniyle milletvekili İlhan Ahmet tarafından eleştirilen tarım bakanı, söz konusu zararların Tarım Tazminatları Kurumu (ELGA) yönetmeliğinde yer almamasının süreci geciktirdiğini ifade etti. Tazminatların daha hızlı ödenebilmesi için ELGA yönetmeliğinde düzenlemeye gidileceğini belirten bakan, benzer şekilde tütün tazminatları için açılan platformu da hatırlatarak, milletvekili İlhan Ahmet’in bu konudaki gayretlerine atıfta bulundu.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.