Batı Trakya Türk toplumunu hedef alan ırkçı ve ayrımcı uygulamaların sona ermesini talep ediyoruz!

    Batı Trakya Türk toplumunu hedef alan ırkçı ve ayrımcı uygulamaların sona ermesini talep ediyoruz!

    Gümülcine, 21.03.2022

     

    Uluslararası Irk Ayrımı ile Mücadele Günü’nde ülkemizde Batı Trakya Türk toplumunu hedef alan ırkçı ve ayrımcı uygulamaların sona ermesini talep ediyoruz!

    ABTTF Başkanı: “Birleşmiş Milletler’in Uluslararası Irk Ayrımı ile Mücadele Günü’nün bu yılki teması çerçevesinde de vurguladığı üzere ülkemizi taraf olduğu uluslararası antlaşmalardan doğan yükümlülükleri ile uyumlu bir şekilde toplumumuzun barışçıl toplanma ve örgütlenme özgürlüğüne tam saygı göstermeye ve bizleri bir tehdit ve tehlike unsuru olarak görme anlayışını ivedilikle terk ederek bizlerle doğrudan diyaloğa girmeye çağırıyoruz:”

    Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, 1966 yılında aldığı kararla 21 Mart’ı Uluslararası Irk Ayrımı ile Mücadele Günü ilan etti. Tüm dünyada farklı etkinlikler ile kutlanan 21 Mart Uluslararası Irk Ayrımı ile Mücadele Günü’nün bu yılki teması “Irkçılığa karşı eylem sesleri”.

    Söz konusu tema altında ırk ayrımının önlenmesi ve ırk ayrımı ile mücadele için karar alma sürecinin tüm aşamalarında anlamlı ve güvenli toplumsal katılımın güçlendirilmesinin önemine dikkat çeken BM, sivil alan ile ifade ve barışçıl toplanma özgürlüğüne tam saygının ne denli önemli olduğunu vurguladı. BM ayrıca, ırk ayrımcılığına karşı duran birey ve kuruluşların katkısı ve yaşadıkları zorlukların da takdir edilmesi gerektiğini kaydetti.

    Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Son yıllarda tüm Avrupa ve dünyada ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı ciddi yükseliştedir. Ülkemiz Yunanistan’da da Batı Trakya Türk toplumunu yıllardır ırkçı ve ayrımcı söylem ve uygulamalara maruz kalmakta, tehdit ve tehlike olarak görülmektedir. 39 yıldır hukuk mücadelesi veren en eski derneğimiz İskeçe Türk Birliği’nin lehindeki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararının uygulanmamasını protesto etmek amacıyla Temmuz 2021’de düzenlediği demokratik yürüyüş hakkında savcılık tarafından 7 ay sonra soruşturma başlatılması ülkemizin toplumumuza yönelik sindirme politikalarının son örneği olmuştur. Birleşmiş Milletler’in Uluslararası Irk Ayrımı ile Mücadele Günü’nün bu yılki teması çerçevesinde de vurguladığı üzere ülkemizi taraf olduğu uluslararası antlaşmalardan doğan yükümlülükleri ile uyumlu bir şekilde toplumumuzun barışçıl toplanma ve örgütlenme özgürlüğüne tam saygı göstermeye ve bizleri bir tehdit ve tehlike unsuru olarak görme anlayışını ivedilikle terk ederek bizlerle doğrudan diyaloğa girmeye çağırıyoruz” dedi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.