Kosova Bağımsızlığı Kutlamalarında Türkçeye ve Güçlütürk'e Ödül

    Kosova Bağımsızlığı Kutlamalarında Türkçeye ve Güçlütürk'e Ödül

    Gümülcine, 16.03.2022

    Kosova Cumhuriyeti bağımsızlık kutlamaları çerçevesinde Prizren Belediyesi ile Fidan Kültür ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen ve geleneksel hâle gelen 15. ulusal bağımsızlık edebiyat yarışmasında "Bilir misin gözlerim?" adlı eseriyle şair, yazar, Türkolog Taner Güçlütürk, yarışmada ilk üçe giren 'Türk dilinde en başarılı şiir ödülüne' layık görüldü.

    Skender Zogaj, Floreta Berisha ve Sherif Gashi'den oluşan jüri dereceye giren diğer ödülleri Abaz Cengaj, Rita Osmani, Selim Tahiri ve İdriz Berisha'ya, Xhevdet Doda ödülü ise Xheladin Mjeku'ya layık gördü. Yarışmaya katılanlar arasında Taner Güçlütürk Türk dilinde, Mustafa Balje ise Boşnak dilinde en iyi şiir ödülüne layık görülenler arasındaydı.

    Törenden sonra açıklamada bulunan Güçlütürk, "Türk diline adamış olduğum bu eserimle Kosova bağımsızlığı kutlamalarına ithaf edilmiş ulusal edebiyat yarışmasında en başarılı şiir ödülüne layık görülmek benim ve Balkanlar'da Türkçemiz için büyük bir onurdur. Bu ödül sadece şahsımın değil, Türkçemizin, edebiyatımızın da mutluluğu, onurudur", dedi.

    Güçlütürk, "Türkçenin kadim diyarı Kosova'da şiirimize layık görülen bu takdir, dilimizde ulusal ve sanatsal düzeyde edebiyatımıza ödül kazandıracak nitelikte olduğu göz önünde bulundurulursa, İkinci Dünya savaşı sonrası 70. yıldönümünü kaydeden çağdaş Türkçe eğitimin, kültür-sanatının, basın-yayınının, kurum ve kuruluşlarının, Kosova ve Rumeli'deki Türk Toplumunun 'daha fazla destek görmesi' gerektiğinin bir daha en iyi göstergesidir" dedi.

    Güçlütürk, ancak daha fazla destek sunulduğu takdirde, Osmanlı öncesi ve Osmanlı'dan sonra bu topraklarda yadigâr kalan Türk medeniyetinin, Türkçenin ve Türkçeye eğitim, kültür-sanatının, kuruluşlarımızın, Türk soylu soydaşlarımızın hak ettiği, layık gördüğü konumu alacağını, ayakta kalabileceğini, nitelikli eserler üretmeye devam edeceğini, Türkçemizin güçlü yarınlara ulaşacağını ifade etti.

    120 katılımcının şiirleriyle katıldığı yarışmada Güçlütürk'ün ödüle layık görülen "Bilir misin gözlerim?" adlı şiiri "2022 Bağımsızlık Saati" adlı şiir seçkisi kitabında de yer alarak yayınlandı.

    Bu yıl 14'üncü yıldönümüne ulaşan ve Türkiye'nin de ilk olarak tanıdığı Kosova'nın bağımsızlığı her yıl ülkede ulusal ve uluslararası düzeyde düzenlenen resmi ve kültürel-sanatsal etkinliklerle kutlanıyor...

    Sezen HASKUKA

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.