Özgür Ferhat: Belediye yönetimi iş makinalarıyla tüm mezarlığı yerle bir etmiş!

    Özgür Ferhat: Belediye yönetimi iş makinalarıyla tüm mezarlığı yerle bir etmiş!

    Gümülcine, 16.03.2022

     

    İskeçe ilimizin Bulustra belediyesine ait Horozlu köy mezarlığında içler acısı bir görüntüyle karşı karşıyayız.

    Ecdadımıza, atalarımıza, ölülerimize bile saygı gösterilmeyip belediye yönetimi iş makinalarıyla tüm mezarlığı yerle bir etmiş, o bölgedeki  tarihi ve kültürel mirasımızı yok etmeye çalışmış.

    Bizler demokrasinin beşiği sayılan ülkemiz Yunanistan'da ve bölgemiz Batı Trakya’da eşitlik,insan ve azınlık hakları,çok kültürlü toplumlarda karşılıklı saygı sevgi ve hoşgörü kurallarının savunucuları olarak derhal bu insanlık dışı olayın durdurulmasını,mezarlığın bir an önce olabildiğince eski haline kavuşturulmasını,adaletin sağlanması için bu tahribat emrini veren ve emri uygulayanlara karşı işlem başlatılmasını talep etmekteyiz. Atâ yadigârlarımıza sahip çıkmak geçmişimize ve geleceğimize olan yegâne sorumluluğumuz dur.

       ----------------------------------------------------------------------------

    Απαράδεκτη και εξόχως προσβλητική ενέργεια από τον Δήμαρχο και τον Δ.Αβδηρων που βανδαλισε και βεβήλωσε το μουσουλμανικό νεκροταφείο του χωριού Πετεινός που χρονολογείται από τον 17. αιώνα. Ύψιστη προσβολή που δεν συνάδει με τις αρχές που πρεσβεύει ο πολυπολιτισμικός αυτός τόπος.Δεν σεβάστηκαν την ιστορία,την αρμονική και ειρηνική συμβίωση ούτε καν την μνήμη των νεκρών προγόνων μας.

    Εμείς ως υπέρμαχοι της ισότητας,των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων,της πολυπολιτισμικότητας και των αμοιβαίων αισθημάτων του σεβασμού αγάπης και αλληλοκατανόησης απαιτούμε την άμεση διακοπή οποιασδήποτε ενέργειας που θα οδηγήσει στην ολοκληρωτική καταστροφή του ιερού χώρου,την άμεση επιδιόρθωση και αποκατάσταση των μνηματων και την διενέργεια των απαραίτητων ερευνών εις βάρος των υπευθύνων αυτού του τραγικού και συνάμα απάνθρωπου γεγονότος.Ο σεβασμός στα μέλη όλων των θρησκειών στην χώρα μας είναι μια από τις βασικές αρχές της Δημοκρατίας μας.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.