“Balkan Kolunda Kadın Olmak” projesi devam ediyor

    “Balkan Kolunda Kadın Olmak” projesi devam ediyor

    BALKAN KOLUNDA KADIN OLMAK PROJESİNİN ÜÇÜNCÜ HAFTA TOPLANTISI VE SUNUMLARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

    Gümülcine, 15.03.2022

    Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği ve İskeçe Müftülüğü organizasyonu ile gerçekleşen projenin üçüncü hafta toplantısı 9 Mart Çarşamba günü saat 19:00’da Şahin Karaca Ayşe Kültür Merkezinde Şahin Eğitim ve Kültür Derneğinin çatısı altında yapıldı.

    Projenin 3. hafta sunumları 12 Mart Cumartesi günü Gökçepınar ve Ketenlik köylerinde gerçekleşti. İskeçe Müftülüğü Vaizesi Hülya Giritli ve Çocuk Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Münevver Ago tarafından sunum gerçekleştirildi.

    Vaize Hülya Giritli , modern eğitim metodlarının temelinde İslâmi uygulamalara, gelenekteki usul ile modern usül aslında birbirinden farklı değil birbirini tamamlar nitelikte olması gerektiği konularına değindi. Projede yapılan uygulama o hafta işlenilen konunun hem psikolojik ve sosyal yönden işlenmesi hemde dini açıdan ele alınması bayanların özellikle ilgisini çeken durum oluyor. Proje kapsamında yapılan bilgilendirme toplantıları bayanlar tarafından büyük ilgiyle takip ediliyor.

    Ayrıca “Balkan Kolunda Kadın Olmak” isimli proje çerçevesinde bir araya gelen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Münevver Ago, Şahin, Gökçepınar ve Ketenlik köylerinde konuşmalarında sağlıklı çocuk yetiştirebilmek için yapılması gerekenleri; acil durumlarda çocuklara nasıl müdahale edilmesi gerektiğini ve özellikle aşılanma üzerinde konuşmalar yaptı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.