8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun!

    8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun!

    Gümülcine, 08.03.2022

    ABTTF Başkanlık Kurulu ve ailesi olarak başta Batı Trakya Türk kadınları olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyoruz.

    Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, 16 Aralık 1977’de aldığı kararla 8 Mart’ı kadınların hakları ve dünya barışı için “Dünya Kadınlar Günü” ilan etti. Her yıl tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün bu yılki teması “Sürdürülebilir kalkınma için günümüzde toplumsal cinsiyet eşitliği”.

    Söz konusu tema çerçevesinde bu yıl, iklim değişikliğine uyum sağlama ve cevap vermede etkili ve güçlü liderlik sergileyen dünya genelindeki kadın ve kızların herkes için sürdürülebilir bir gelecek inşa etmedeki katkısı kutlanıyor.

    BM Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi, iklim krizi ve felaket riskinin azaltılması bağlamında toplumsal cinsiyet eşitliğinin geliştirilmesinin 21. yüzyıldaki en büyük küresel zorluklardan biri olduğunun altını çizerek, dünyanın fakir nüfusunun çoğunluğun oluşturmaları ve doğal kaynaklara daha çok bağımlı olmaları nedeniyle kadınların erkeklere nazaran iklim değişikliğinin etkilerine karşı daha korumasız olduğuna işaret ediyor.

    Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanlık Kurulu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle yayımladığı mesajda, “Batı Trakya Türk kadınları başta tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten duygularımızla kutluyoruz. Eğitimden siyasete, ekonomiden medyaya kadar hayatın her alanında üstlendikleri görevleri başarıyla yerine getiren kadınlarımız, kurdukları derneklerle Batı Trakya Türk toplumunun hak arama mücadelesinde de en ön saflarda yer almaktadır. ABTTF olarak tüm devletlerin, uluslararası kuruluşların ve sivil toplumun iş birliği ve dayanışması ile toplumsal cinsiyet eşitliğinin tam olarak sağlandığı ve kadınların ayrımcılığa uğramadığı bir dünya temenni ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.