Milletvekili İlhan Ahmet YDP Milletvekili Keridis’i kınadı!

    Milletvekili İlhan Ahmet YDP Milletvekili Keridis’i kınadı!

    Gümülcine, 07.03.2022

    Rodop milletvekili İlhan Ahmet, YDP milletvekilinin bir televizyon kanalında sarf ettiği “Sadece beyaz ırktan olan Ortodokslar ve Avrupalılar arasında" olduğu için üzüntü duyduğunu, eğer bu savaş, Afrikalılar veya Hristiyan olmayanlar arasında yaşansaydı üzülmeyeceğini…” sözlerini kınadığını belirtti.

    Milletvekili İlhan Ahmet sosyal medyadan şu paylaşımda bulundu:

    KINAMA

    YDP milletvekili sayın Keridis'in bir TV programında sarfettiği insanlık dışı kabul edilemez ifadelerini esefle kınıyorum.

    Bir savaş esnasında yaşanan ölüm, sefalet, sürgün ve tüm diğer trajik sonuçlar, savaşa katılan her ülkeyi ve tüm insanları ilgilendirir.

    Savaşın doğurduğu bu insanlık dramı, hangi kıtada yaşadıklarına, hangi renkte olduklarına, kökenlerinin ne olduğuna ve hangi dine mensup olduklarına bakılmaksızın tüm insaları kapsar.

    Bu bakımdan sayın Keridis'in, Ukrayna'da yaşananlardan "Sadece beyaz ırktan olan Ortodokslar ve Avrupalılar arasında" olduğu için üzüntü duyduğunu, eğer bu savaş, Afrikalılar veya Hristiyan olmayanlar arasında yaşansaydı üzülmeyeceğini dile getirdiği bu alaycı ve küçük düşürücü ifadeleri asla kabul edilemez.

    Avrupa Birliği'nin ortak değerlerine, kültürüne ve insan hakları anlayışına çok uzak bu açıklamaları kınıyorum.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.