EKONOMİK EŞİTLİĞİN SAĞLANMASI TALEBİMİZDİR!

    EKONOMİK EŞİTLİĞİN SAĞLANMASI TALEBİMİZDİR!

    Gümülcine, 11.02.2022

    Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı olarak uzun yıllardır geçim sıkıntısı çeken aileler çareyi göç etmekte bulmakta dolayısıyla da nüfusumuz gittikçe azalmaktadır. Geçtiğimiz günlerde ülkemizin resmi istatistik kurumu ELSTAT’ın verilerine göre Azınlığımızın yoğun olarak yaşadığı Doğu Makedonya Trakya Bölgesi, Yunanistan genelinde en fakir ikinci bölge olurken, en fakir il de İskeçe oldu.

    Bunun üzerine aynı günlerde ülkemizde yeni ‘Kalkınma Yasası’ onaylandı ve teşvik oranları belirlendi. Bahse konu yasada, azınlık nüfusunun çoğunluğunu oluşturduğu Rodop ili ve nüfusunun neredeyse yarısını oluşturduğu İskeçe ilinin Meriç iline nazaran daha az oranda hibe desteği alması ekonomik olarak içler acısı durumda olan azınlığı dibe sürükleme eylemi olarak gözükmektedir.

    Partimiz ve Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın talebi sağlanacak tüm yatırım ve kalkınma teşviklerinin adil bir şekilde bölgede dağıtılmasıdır. Yapılacak her siyasi, sosyal ve ekonomik ayrımcı politikalar bölgeye zarar vermekte ve eşit yaşam şartı hakkını zedelemektedir.

    DEB Partisi

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.