İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ'NİN PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ KAPSAMINDA AÇILAN SORUŞTURMA BÜYÜK HAKSIZLIKTIR

    İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ'NİN PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ KAPSAMINDA AÇILAN SORUŞTURMA BÜYÜK HAKSIZLIKTIR

     

    Gümülcine, 10.02.2022

    İsminde “Türk” ibaresi geçtiği için İskeçe Türk Birliği hakkında Yunanistan mahkemelerince verilen kapatma kararı sonrasında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) nezdinde başlatılan hukuk mücadelesi neticesinde İTB haklı bulunmuştur. Ancak Avrupa Konseyi'nin 14 yıldır İTB'nin resmi statüsünün iade çağrılarını dinlemeyen Yunanistan hükümetleri, konuyu sürekli yokuşa sürerek, sorunun çözümsüzlüğünü, çözüm olarak görmüştür.

    Bu tutumu protesto etmek amacıyla 10 Temmuz 2021 Cumartesi günü İskeçe'de, İTB demokratik bir protesto yürüyüşü tertiplemiş ve Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı tüm kurum, kuruluşlarıyla bu yürüyüşe iştirak etmiş, “HAKSIZLIĞA ve ADALETSİZLİĞE ARTIK YETER” diye haykırmıştı.

    Yürüyüşün üzerinden 7 ay geçmesine rağmen, İskeçe Türk Birliği yürüyüşü hakkında soruşturma başlatılması kabul edilebilir bir durum değildir ve büyük bir haksızlıktır.

    Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği de aynı haksızlığa uğramış bir kurum olarak, İTB'nin 39 yıllık hukuk mücadelesini sürekli desteklemiş ve bundan sonra da desteklemeye var gücüyle devam edecektir.

    Üzücü olan Azınlığımıza bir türlü güven besleyemeyen ülkemiz Yunanistan son yıllarda azınlık adına konuşan insanlara karşı yargıyı, bir korkutma, sindirme ve susturma aygıtı olarak kullanmasıdır.

    Azınlık insanı neredeyse bir asırdır bu topraklarda sadık vatandaşları olarak yaşamakta, ancak ülkemiz Yunanistan tarafından sürekli ötekileştirilmekten ve bir tehlike olarak görülmekten bıktı ve usandı.

    Bu vesile ile kardeş kurum yöneticilerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, kendileriyle dayanışma içinde olduğumuzu tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz.

    BATI TRAKYA TÜRK ÖĞRETMENLER BİRLİĞİ

    YÖNETİM KURULU

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.