"Asker Adaylarının Kayıt Formunda Din Seçimi"

    "Asker Adaylarının Kayıt Formunda Din Seçimi"

    Gümülcine, 02.02.2022

    Milli Savunma Bakanlığına

    Konu: "Asker Adaylarının Kayıt Formunda Din Seçimi"

    Doğum yıllarına bağlı olarak gençlerin askeri bilgilerine yönelik kayıt formu oluşturma zorunluluğu vardır. Bu bilgi formunun ibraz edilmesi, www.stratologia.gr web sitesi üzerinden elektronik olarak, herhangi bir askerlik şubesi veya (KEΠ) Vatandaşa Hizmet Merkezlerinde yapılmaktadır. Son yıllarda yaşanan corona virüsü salgını nedeniyle de sözkonusu bilgi formunu oluşturmanın bir başka yolu da her asker adayının taxisnet kodları ile elektronik ortamda bu işlemi yapma olasılığının verilmesidir.

    Elektronik ortamda www.stratologia.gr sitesinde oluşturulan formda her asker kişisel bilgileri yanısıra, dinini beyan etmekle yükümlüdür. Hristiyan Ortodoks, Hristiyan Katolik, Müslüman, Ateist vb. seçenekler arasında, bilindiği üzere herhangi bir din oluşturmayan "Pomakos" seçeneği de vardır.

    • Özellikle vatandaşların dini inançları sözkonusu olduğundan bu tür talihsiz hataların mazereti olamayacağından.

    Sayın Bakana sorulur:

    1. "Pomakos" terimi, dini bir inanç olmadığından, Asker adaylık formunda din seçimine ilişkin hatayı düzeltmeyi düşünüyormusunuz?

    2. Vatandaşların kimliklerinde dini inancı belirtilmediğine göre, asker adaylarının dininin eksiksiz bir şekilde kaydedilmesini nasıl açıklarsınız?

                                                                                 İskeçe Siriza Milletvekili

                                                                                       Hüseyin Zeybek

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.