TECÂVÜZ(LER) ve ARKA PLAN

    TECÂVÜZ(LER) ve ARKA PLAN

    Gümülcine, 23.01.2022

    DOKUNU - YORUM

    Partiler & Yasaklı Maddeler & Tecâvüzler ... !

    Bir haftadır ülkemiz gündemini allak - bullak eden yılbaşı eğlence gecesinde işlenen toplu tecâvüz olayı tüm olayları geride bırakan bir konuma yükseldi.

    Her ne şekilde olursa olsun TECÂVÜZÜ ve TECÂVÜZLERİ ASLA VE KAT’Â MAZUR GÖRMÜYORUZ VE KABUL ETMİYORUZ. Bu ne gerekçe ile olursa olsun bir insanın özgür iradesine başka birileri pranga vuramaz. Vuranlar da cezalarını çekmeliler.

    Yılbaşı kutlama partisi adı altında Selânik şehrinin lüks bir otelinde vuku bulan toplu tecâvüz olayı yaklaşık on gün sonra ülke gündeminin konusu oldu ve toplumun hassasiyet duygusu olaya ilgisiz kalmadı. Sindanğma (Atina) Meydanında lanet yürüyüşleri yapıldı. Ne var ki mağdurenin avukatı da diğer ilgili şahısların üzerinde durduğu gecikme konusuna kayıtsız kalmadı ve nedenini sorguladı. Gecikmenin nedenini biz belki de öğrenemeyeceğiz.

    Bizim burada vurgulamak istediğimiz nokta ise bu olayın da önceki vakalar gibi örtbas edilmemesi hususunda üzerinde durulması meselesidir ki; Yunanistan kamuoyu ilk defa bu olayda bugüne kadar neredeyse hiç kullanmadığı bir tanımı kullandı ve bu olayı bir PEZEVENKLİK ŞEBEKESİ TUZAĞI olarak etiketledi. Böyle bir tanıma alışık değildik işin doğrusu. Bu tanım işin ciddiyetle ele alınması durumunu beyan ediyor bize göre. Ki ardından da hemen çok boyutlu bir araştırma yelpazesinin Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ne kadar uzandığını açıklamalarda dile getirdiler.

    Mağdurenin açıklamaları da bu şebekenin ne kadar geniş çevreye sahip olduğunu izah ederken emniyet yetkililerinin incelemeleri ve basına kısmen yaptıkları bilgilendirmelerde ortaya koyuyorlardı.

    Benzer bir tecâvüz haberi de Roma’dan (İtalya) düştü haber kanallarına. Orada da bir lüks otelde yüksek rûtbeli İspanyol diplomatın 17 yaşındaki kızına yine Roma’lı çok ünlü şahsiyetlerin oğulları bu toplu tecâvüz cürmünde faal olarak suç işlemişler. Adli soruşturma süreci de beraberinde işleme konulmuş.

    Bu tecâvüzün yankıları etkisini devam ettirirken ortaya daha vahim bir tecâvüz vakası atıldı ki; mevcut olayın üzerine tuz-biber ekiyordu. Atina’nın 37 yaşında ve üç çocuk babası bir ilçe papazı rüşdüne ermemiş 16 yaşında bir kız çocuğuna uzunca bir süreden beri (2019-2020) https://www.tanea.gr/2022/01/22/greece/law/viasmos-tis-anilikis-apo-ierea-sokarei-i-dikografia-kolasi-ta-osa-pernouse-sta-xeria-tou-i-kopela/ kilise müştemilâtı içinde tecâvüz ettiği iddiasıyla ülke gündemine bomba gibi düşüyordu. Ülke bir anda tecâvüz vakalarının atmosferinde bunalıyordu.

    Her iki olayın da avukatları medyaya açıklamalar yapıyor. Müvekkillerini savunuyorlar. Kilise mensubu papazın avukatı olayı biraz abartı olarak görüyor, «Έγιναν μόδα πλέον οι καταγγελίες βιασμού» “ Tecâvüz suçlamaları moda oldu artık” https://www.in.gr/2022/01/22/greece/viasmos-anilikis-apo-ierea-egine-moda-pleon-na-kataggeloume-viasmous/” sözüyle tepkisini dile getiriyordu. Kamuoyu nezdinde böyle bir savunu kabül görmüyordu ama o savunusunu böyle dillendiriyordu. Müvekkilinin suçsuz olduğunu, iddiaların ise asılsız olduğunu da iddia ediyordu. “kızlar psikolojik baskı gördüklerinde üç, dört, beş vs yıl beklemeden hemen şikayet etmelidirler” diyerek «Είναι αθώος, όλα είναι ψέματα» “ Suçsuzdur, her şey yalandır” https://www.in.gr/2022/01/22/greece/viasmos-anilikis-apo-ierea-egine-moda-pleon-na-kataggeloume-viasmous/ sözünü de tekrarlıyordu. Emniyet ise mezkûr şahsın benzer duruma düşmüş başka kurbanlarının olup olmadığı araştırmasının yapıldığını kamuoyu ile paylaşıyordu. Birini daha tespit ettiğini de paylaşıyordu.

    Avukatı müvekkilini savunadursun, yasal hakkıdır, papaz bu cürümleri işlemeyi haklı kılacak kılıfı ise şu sözlerle kurbanlarına izah ediyormuş mağdurenin ifadesine göre: «Εγώ είμαι μετά το Θεό. Στο πρόσωπό μου θα βλέπεις το Θεό στη Γη». <<Tanrıdan sonra (Tanrı) benim. Benim şahsımda (suratımda) göreceksin yeryüzünde Tanrıyı >> https://www.in.gr/2022/01/21/greece/viasmos-anilikis-ereyna-kai-gia-deyteri-kakopoiisi-koritsiou/ https://www.tanea.gr/2022/01/22/greece/law/viasmos-tis-anilikis-apo-ierea-sokarei-i-dikografia-kolasi-ta-osa-pernouse-sta-xeria-tou-i-kopela/   diyerek kurbanlarını itaate mecbur kılıyormuş. Kabul edilir gibi değil. Ama gerçek böyle. İnsan tanrı olma yoluna koyulur ve kendini bir kitleye böyle kabul ettiriyorsa, haliyle ondan daha üstünü, büyüğü elbette bulunmaz bu dünyada. Bu anlayış kabulden çıkarılmalıdır.

    Savcılık incelemesi ardından hakkında soruşturma açılmasına karan verilen papaz için Yunanistan Kilisesi Başpiskoposu İeronimos da ilgili şahsı soruşturmanın selâmeti için görevden el çektirip açığa alarak savcılık kovuşturmasının paralelinde kilise bünyesi dahilinde bulunan yargı mensupları tarafından incelenmeye alınmasına, varsa suç unsuru bulgular KİLİSE MAHKEMESİNDE YARGILANMASINA KARAR VERİLECEĞİNİ AÇIKLAMIŞ. Παράλληλα με τη Δικαιοσύνη ξεκινούν οι ανακρίσεις από τα εκκλησιαστικά όργανα προκειμένου -εάν προκύψουν στοιχεία- να παραπεμφθεί σε εκκλησιαστικό δικαστήριο.” “ Adalete (sivil) paralel olarak kilise makamları tarafından da sorgulama başlatıldı ki; olası -belge bulunması durumunda- kilise mahkemesine sevk olunacaktır” https://www.pagenews.gr/2022/01/21/ellada/iereas-biase-aniliki-se-argia-me-apofasi-ieronymou/

    Bu son cümleyi bizim dini inancımıza ve kutsal değerlerimize indirilen darbe açısından dört gözle değil kık dört gözle okumamız gerekir. Bize Şeriât’tan, Kadılık’tan bahseden idareciler kendi inançlarına ve kilise yetkilerine gelince ŞERİÂT, KADILIK, YARGIÇLIK diye bir şey kalmıyor. Hepsi DİNİ ÖZGÜRLÜK OLUYOR. Bize gelince HALİFECİLİK, GERİCİLİK, GERİ KALMIŞLIK .... vs bir sürü Hristiyanlık içgüdülü yakıştırma. Maksat dine saygı olmayınca Atina İdarecileri nezdinde kılıf da, yöntem de hazır. Bunlar demokrasi adına oluyor tabi!!! kimse yanlış anlamasın hâşâ!!! ne demek istediğim anlaşılmaz bir durum içeriyorsa 20-Ocak-2022 tarihli Müftülüklere danışman atama aday kararına bakılabilir.

    Bu tecâvüz neden bu kadar toplumun tüm katmanlarını etkisi altına aldı? Bundan önce de aynı mel’ânetler vuku bulmuştu. Spor dünyasından sporcuların benzer suç duyuruları olmuştu. Tanınmış gazeteci ve program yapımcısı da aynı cürmü işlemişti. https://www.pagenews.gr/2019/08/29/ellada/spetses-fake-news-me-ton-biasmo-gnostou-parousiasti/ Tecavüz cürümdür. Hiçbir faili haklı çıkarmak gibi bir niyetimiz yok . Vatikan’da işlenen tecâvüz, taciz vs gibi davalar hatırı sayılır rahibe grubu tarafından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar gitmişti daha yakın zamanda (2021). Tabi mahkeme bu davaları Vatikan’ın Egemenlik Hakkı İhlâli diye bir gerekçe ile reddetti. Bu ayrı bir konu.

    Yunanistan’da tecâvüz vakalarının bir yılda 4500’ü (dört bin beş yüz’ü) https://www.political.gr/political-22-01-22/ , https://www.alfavita.gr/koinonia/275284_sokaristika-stoiheia-pano-apo-4500-biasmoi-ton-hrono-stin-ellada, geçtiğini, bunların 6 %(270) yüzde altısının polise suç duyurusunda bulunduğunu, 47’sinin sanık sandalyesine oturduğunu, sadece 10 tanesinin 5 yıldan fazla ceza aldığını https://www.protothema.gr/greece/article/1148659/4500-viastes-kai-mono-oi-20-katadikazodai-kathe-hrono/   yine bu ülkenin kaynakları aktarıyor.

    Bu kadar kabarık bir suç vakasının olduğu bir ortamda, genel anlamda bizler sadece birkaç vakadan haberdar oluyoruz yıl boyu genel bilgi ortamında.

    Bizim gördüğümüz ve asıl neden olarak kabul ettiğimiz bu tecâvüz olayının bir başka boyutu da, yüksek hayaller kurulan EASTMED (Doğu Akdeniz) Enerji hattının proje ortaklarından ve bel bağlanan büyük ortak ABD’nin bu projeden çekildiğini açıklamasından sonra gündeme oturtulması olayıdır. EastMed Enerji Hattı projesi burada bir hükümet krizini tetikleme emareleri göstermeye başladığı zaman diliminde kurtarıcı can simidi olarak tecâvüz olayı gündemin birinci sırasına yerleştirildi. Aynı günlerde Moskova’dan (Rusya) yapılan imalı ABD askeri varlığı, Girit Adası’nın güneyinde enerji arama çalışması yürüten şirketin de apar-topar çalışmalarına süresiz ara verdiğini açıklaması, bir kaosu da beraberinde getirecekti. Bu kaos ortamını Fransa’dan alınan ve ilk postası gelen Rafale uçakları da tek başına yatıştıramayacaktı.

    Yılda beş bin bandına yaklaşan tecâvüz vakalarının yarısından haberi olmayan toplum bir vaka üzerinden hükümet krizine giden yola serin sular dökerek ortamı hükümet lehine serinletmiştir.

    Her ne kriz olursa olsun, insanın hayati varlığı olan NAMUS hakkına olan tecâvüzler hasır altı edilmemeli, canilerin hanesine, yanına kâr kalmamalıdır.

    Selahattin KESİT - 23-Ocak-2022 Pazar

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.