"Çocuklarının COVIT-19 testleri pozitif olarak saptanan, çalışan ebeveynlere idari izin sağlanmalıdır"

    "Çocuklarının COVIT-19 testleri pozitif olarak saptanan, çalışan ebeveynlere idari izin sağlanmalıdır"

    Gümülcine – 12.01.2022

    Değişim Hareketi milletvekilleri aynı zamanda partilerinin Sosyal İşler Komitesi üyeleri Yorgos Mulkiotis, Andreas Pulas, Burhan Baran ve Yorgos Fragidis, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına ve de  Sağlık Bakanına  soru yönelterek, çocuklarının COVIT-19 testleri pozitif olarak saptanan çalışan ebeveyenlere, idari izin verilmesi konusunda bir an önce çözüm bulunmasını istediler.

    Konuyla ilgili olarak milletvekili Burhan Baran tarafından yapılan açıklama şöyle:

    10 Ocak 2022'de okula dönmek için yapılan self testlerden15.000 öğrencinin testlerinin pozitif bulunduğu" ve "bir sonraki gün tekrarlanan bu self testlerde öğrenciler ve öğretmenler arasında 9 bin 688 kişinin daha pozitif bulunduğu açıklandı. Ancak Hükümet, COVIT-19 testleri pozitif bulunan çocukların çalışan ebeveyenlerine idari izin verilmesi konusunda herhangi bir imkan sağlamamakla virüsün aşırı yayılması konusunda çok ciddi bir risk almaktadır.

    "4682/2020 sayılı Devlet Kanunun 2. maddesi,11/3/2020 tarihinde yayınlanan genelge ile onaylanan idari izin, kreşlere ve anaokullarına kayıtlı olan veya ilkokul ve ortaokullarda okuyan çocukların çalışan ebeveynleri ile ilgilidir. Aynı zamanda  özel eğitim alan engelli öğrencileri de kapsamaktadır.Böylelikle COVID-19 virüsünün yayılmasını önlemek için okulların kapatılması ve de özel eğitim birimlerinin faaliyetlerinin durdurulması durumunda çalışan ebeveyenler idari izne hak kazanmaktadırlar.

    Ne yazık ki neredeyse iki yıl sonra ülke pandemi ile halen mücadeleye devam ederken, hükümet okulları normal şekilde açmaya karar verdi.

    Ancak,

    10 Ocak 2022'de okula dönmek için yapılan self testlerden15.000 öğrencinin koronavirüse pozitif bulunduğu" ve "bir sonraki gün tekrarlanan bu self testlerde  öğrenciler ve öğretmenler arasında 9 bin 688 kişinin testlerinin daha pozitif bulunduğu açıklandı.

    Son yedi günün (Worldometers) verilerine göre Yunanistan, Avrupa Birliğindeki her ülkenin  nüfusu ile kıyaslandığında, vaka sayısında  üçüncü, ölümlerde ise altıncı sırada yer almaktadır.

    Çocuklarının COVIT-19 testleri pozitif olarak saptanan çalışan  ebeveynlere idari iznin öngörülmemesi ve normal şekilde çalışmaya devam etmeleri koronovirüsün yayılma riskini  arttırmaktadır.

    Koronovirüs bulaşmış olan çocukların bakımı için ve aynı zamanda halk sağlığının korunması için çalışan ebeveyinlerine idari izin verilmesi gerekli olmaktadır.

    Evden çalışanların sayısı, ülkedeki toplam çalışanlara kıyasen düşük orantıda bulunmaktadır.

    Yukarıdaki bahsı geçen konulara değinerek sayın bakanlara soruyoruz,

    1.Çocuklarına koronavirüs teşhisi konan çalışanların çocuklarına gereken  bakımı sağlayabilmeleri konusunda ne gibi önlemler almayı düşünüyor sunuz?

    2.Çocuklarına koronavirüs bulaşan ve de  evden çalışmanın mümkün olmadığı  kamu ve özel sektörde çalışanlar için idari izin verilmesi konusunda ne gibi kararlar almayı düşünüyor sunuz?

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.