İlhan Ahmet, Trakya’daki hayvan besicilerinin maddi destek taleplerini tarım bakanına iletti

    İlhan Ahmet, Trakya’daki hayvan besicilerinin maddi destek taleplerini tarım bakanına iletti

    Gümülcine – 11.01.2022

    Değişim Hareketi (KİNAL) Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Doğu Makedonya Trakya Eyaleti’ndeki hayvan besicilerinin taleplerini meclis gündemine taşıdı. İlhan Ahmet, sığır üreticilerine 2023-2027 döneminde yapılacak destekle ilgili taleplerin yer aldığı metni, tarım bakanının dikkatine sundu.

    Milletvekili İlhan Ahmet, Tarım Bakanı Livanos’a hayvan besicilerinin, sığır doğumları için hayvan başına 200 Euro destek, çiftlikte doğup 12. ayına kadar orada beslenmeye devam eden her erkek ve dişi dana için hayvan başına 200 Euro destek, çiftlikte doğup orada beslenerek, 14 ila 20. ayları arasında kesilen her erkek ve dişi dana için hayvan başına 250 Euro destek, çiftlikte doğmuş her damızlık buzağısı için hayvan başına 250 Euro destek verilmesi yönündeki taleplerini hatırlatarak, acilen karşılanmasını istedi.

    Diğer yandan yerli hayvan üretimini teşvik için, Avrupa Birliği veya dışındaki diğer ülkelerden ithal hayvanların bu desteklere dahil edilmemesi talebine de vurgu yapan milletvekili, hayvan besicilerinin, sadece Yunanistan’da doğan ve en az 5 ay beslenip, 14 ila 20. ay arasında kesilen hayvanlar için 32 Euro destek istediklerine dikkat çekti.

    İlhan Ahmet bildirisinde ayrıca, Doğu Makedonya Trakya Eyaleti’nin hayvancılıktaki % 6,2’lik pay ile ülke genelindeki birincil sektör ortalamasının iki katı büyüklüğüne tekabül ettiğini vurgulayarak, bu önemli katma değer oranı ile bölgedeki hayvancıların taleplerinin ciddiyetle dikkate alınmasını gerektiğini belirtti.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.